Bjarte Gjerde Årets Hotelleder1

Årets hotelleder 2009 delt mellom Rica-ledere

Bjarte Gjerde og Ole-Jacob Wold i Rica har sammen fått prisen Årets hotelleder 2009. Prisen, som er instituert av Horeca sammen med NHO Reiseliv, ble delt ut på Smak09 på Norges Varemesse i dag.

Publisert

Bjarte Gjerde er administrerende direktør på Rica Nidelven Hotel og for Rica Midt-Norge AS, mens Ole-Jacob Wold er administrerende direktør i Rica Hotels AS.

Juryens begrunnelser

Her er juryens begrunnelser:

Ole-Jacob Wold får prisen "som brobygger i og talsmann for norsk reiselivsnæring, for sitt vesentlige bidrag til å bygge opp Rica Hotels som ledende norsk hotellkjede sammen med gründer Jan E. Rivelsrud, og som konsernsjef med en enestående evne til å samarbeide med sine ledere om nye prosjekter og for å oppnå optimal lønnsomhet i løpende drift, manifestert i Rica Nidelven Hotel - med langsiktighet som overordnet ledetråd".

Bjarte Gjerde får prisen "for å ha bidratt avgjørende til - sammen med kjedens leder Ole-Jacob Wold - å utvikle et av Norges mest vellykkede hotellkonsept, Rica Nidelven Hotel, som leverer bransjens forholdsvis beste lønnsomhet, for en forbilledlig lederstil og som innovatør i utviklingen av frokostbuffeen, særlig med bruk av kortreist mat".

Andre gang

Horecaprisen Årets hotelleder er instituert av fagbladet Horeca og NHO Reiseliv, og ble delt ut for første gang under 4 Messer i 2006. Da var det vertskapet ved Vica Hotel, Gunvor og Knut Rydningen, som fikk prisen.

I juryen sitter direktør John Einar Bakketun, NHO Reiseliv og seniormedarbeider Odd H. Vanebo, Horeca. Prisen er et originaltegnet diplom tegnet av Tove Sissel Larsgård i Ask media og et kunstverk, et litografi av Ludvig Eikaas, Hest i vind.

Ole-Jacob Wold

Wold begynte i Rica så tidlig som i 1977, og ble Jan E. Rivelsruds parhest i oppbyggingen av Rica, først som restaurantkjede, dernest som en kombinert restaurant- og hotellkjede og etter hvert som en ren hotellkjede. Han har vært daglig leder i Rica Hotels AS siden midt på 1990-tallet da gründer Jan E. Rivelsrud valgte å jobbe videre som styreleder.

Ole-Jacob Wold fulgte tett opp hvert eneste kjedeledd, og hadde i oppbyggingsfasen daglig samtaler med lederne av hver bedrift, hvor regnskap og nøkkeltall ble brukt aktivt som styringsredskap. På ett vis ble denne praksisen banebrytende for lønnsomhetsstyring av norske horecabedrifter.

Han har i hele sin aktive periode som leder engasjert seg sterkt i reiselivet som næring uten å være fastspikret til sin egen bransje alene. Rica-hotellene er brukt som lokomotiv i utbyggingen av reiselivsnæringen i Nord-Norge, etter hvert også i Midt-Norge og på Vestlandet. Innsatsen for Finnmark bør fremheves spesielt.

De siste årene har han markert seg som norsk reiselivs mest markante advokat, som leder av Forum for reiseliv - i samråd med NHO Reiseliv, for at næringen skal tale med én stemme og stå samlet i samarbeidet med politiske myndigheter om satsing på reiselivet som en vekstnæring.

Bjarte Gjerde

- Rica Nidelvens blomstring er en kombinasjon av mange faktorer, men ønsker også å påpeke det gode lederskapet i regi Ole Jacob Wold i Rica-systemet. Han lot oss få ta oss til rette og utvikle vårt eget særegne konsept. Vi ville ikke være et kjedehotell som var likt alle andre. Det har vist seg å gi gode resultater.

Før hotellet ble åpnet i 2003 ble det lagt klare strategier. De er fulgt konsekvent opp til minste detalj. Alt fra det at resepsjonshallen alltid skal skinne til at den lokale maten skal fremheves på frokostbordet. Kombinert med motiverte og positive medarbeidere ga de klart definerte strategiene og Rica Nidelvens konsept umiddelbar suksess, uttalte Bjarte Gjerde til Horeca i et portrettintervju i nummer 1 2009.

Fra Molde til Tromsø

I tillegg til å være hotelldirektør på Rica Nidelven er sunnmøringen Gjerde også regiondirektør for Rica Hotels Midt-Norge.

Det innebærer at han har økonomisk og juridisk ansvar for Rica-hotellene Rica Seilet (Molde), Rica Hotel Kristiansund og Rica Hell Hotel i tillegg til Rica Nidelven. Dessuten har han også regionansvar for Rica i Nordland og Troms (Rica Sandnessjøen, Rica Bodø, Rica Svolvær og Rica Ishavshotel, Tromsø).

Rica Nidelven utvider i disse dager

I disse dager gjøres siste finpuss på den nye delen av Rica Nidelven, som åpnes offisielt torsdag 12. februar. Høyt belegg og stor pågang har ført til utbygging. Romkapasiteten økes fra 221 til 349 dobbeltrom og suiter. I tillegg bygges en ny stor konferansesal. Samtidig tar Gjerde og Rica Nidelven opp kampen i konsert- og arrangementssegmentet.

Les mer om prisen i Horeca nummer 2 2009

Powered by Labrador CMS