Natur (3) Rondane

Viktige interiørtrender

Hvilke interiørtrender er viktige innen hotell og restaurant om dagen? Vi ser at trendbildet preges av at vi lever i en vestlig verden preget av endring og økonomisk krise. Likevel ser det lysere ut nå enn bare for noen måneder siden.

Publisert

Farger kommer stadig mer i trendbildet fremover, og mye er inspirert av naturen. Her fra Rondane i høstprakt. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Det har vært vekst i aksjemarkedet den siste tiden, og i noen land går det fremover. I Norge er vi en spesielt gunstig situasjon, men de fleste trendene skapes utenfor Norge, og derfor preges også vi av hvordan verden ser ut i Europa og USA. Blir det lysere utsikter i økonomien, vil dette prege trendbildet og forsterke tendensen man nå ser i retning av lysere farger og friskere mønstre. Det er lov å håpe, men helt sikre kan man aldri være når man snakker om fremtiden. Mye uforutsett kan skje.

Designtrendene utvikler seg i to ulike retninger; de som holder fast i pessimismen, og optimistene som vil videre med nye farger, trender og produkter.

Natur

(Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Farger kommer stadig mer i trendbildet fremover, og mye er inspirert av naturen. Det er en søken etter det ekte, det autentiske og det er lite jåleri. Naturen ses på som noe varig, noe vi kan glede oss over og har som regel en tendens til å komme tilbake i usikre tider. Farger som rødt, oransje, blå, grønn og jord er viktige.

Har vi distansert oss fra naturen? Slike spørsmål stiller stadig flere designere og trendskapere seg, i en tid der teknologi, mobiltelefoner og sosiale medier stikker av med stadig mer av tiden vår. Blomsterprint, botaniske trykk, furu, og organiske former er viktige nå.

Teknologi

Teknologi er en viktig trend som påvirker hotell- og restaurantmarkedet. Hurtiginnsjekk ved hjelp av touch-skjermer blir vanligere. Stadig flere mennesker sover nå med smarttelefonen på nattbordet, noe som gjør at mange hoteller jobber med å installere strømuttak ved senga, fordi kundene ønsker å lade telefonene sine på nattbordet.

I Washington har et hotell begynt å selge ekspertise innen sosiale medier, fordi mange av gjestene deres ønsker å dokumentere besøket sitt. Det kalles ”Social Media Butler”. Er dette en del av den teknologiske fremtiden innen hotell og restaurant? Jeg tror ikke det, men teknologi blir stadig viktigere og tilgang til gratis WIFI og strømuttak er et must.

Dream of flow

Som en blanding av natur og teknologi får vi en trend man kan kalle ”Dream of flow”. Balanse mellom teknologi og sanselighet er sentralt. Optimisme og begeistring for innovasjon står i kontrast til tidsklemme, det komplekse og avanserte.

Tempo er også sentralt. Vi ser denne trenden uttrykt gjennom at kunstige materialer og organiske uttrykk går sammen i en miks mellom high tech og low tech. Sterke farger, som fremstår som litt bleket av solen er viktige. Utrykket er enkelt med små avanserte detaljer.

Helse

Også helsetrenden er viktig nå, og vi ser at den avspeiler seg i designen. Møbler og stoler som gjør at man kan være i bevegelse kommer for fullt. Kombinerte arbeidsstasjoner med skrivebord og tredemøller er på vei inn, men også interiørprodukter inspirert fra idretten.

Vi vil ikke bare sitte i ro, men når vi gjør det, vil vi gjerne skape et inntrykk av vitalitet.

Les mer i Horeca nummer 1 2013

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS