Fredrik Ekelund. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Fredrik Ekelund. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Ny sjef for Quality Hotel i Norden

Fredrik Ekelund (38) blir ny «Senior Vice President» for Quality Hotel i Norden. Han tiltrer sin nye stilling 31. oktober.

Publisert

Rekrutteringen er en viktig del av kjedens opprusting mot kraftig vekst på det nordiske markedet. Ekelund kommer sist fra rollen som «Chief Operating Officer» i butikkjeden Nille.

Han er født og oppvokst i Halmstad i Sverige, men har bodd i Oslo med sin familie i en årrekke.

Fra Nille

Fredrik Ekelund er utdannet sivilingeniør i elektronikkdesign ved Linköpings Tekniska Högskola og jobber i dag som COO for Nille. I nåværende stilling har han også kommersielt ansvar for konseptutvikling og markedsføring av butikkjeden.

I Nille har Ekelund jobbet med å omprofilere kjeden, utvikle et tydeligere butikkonsept, samt skape merverdi for kundene. Disse erfaringene vil bli sentrale i Quality Hotels fortsatte utviklingsarbeid.

Bygge sterke lag

– Jeg brenner for å bygge sterke lag. Lag som ikke bare leverer opplevelser som gjør at gjestene kommer tilbake, men også som gjør at medarbeiderne elsker å gå på jobb. Quality Hotel er inne i et utrolig spennende arbeide som jeg vil være en del av. Jeg elsker å tenke stort, sette høye mål og jobbe med teamet for å levere, sier Fredrik Ekelund.

Ekelunds tidligere arbeid i blant annet Deloitte, Orkla og ikke minst Nille, har gjennom årene ført til mange reiser og mange hotellnetter. Disse erfaringene tar han nå med seg inn i det nye oppdraget.

– Min ambisjon er at vi skal kombinere et stort hjerte med å våge å ta mer plass, utfordre og overraske. Det sies at hotellbransjen er veldig konservativ. De kommende årene skal vi i Quality Hotel bevise at det ikke stemmer, sier Ekelund.

Ruste opp selskapet

De siste årene har Quality Hotel begynt på et omfattende arbeid som skal ruste selskapet i nye markeder, utvikle gjesteopplevelsene på hotell og bygge en av bransjens beste bedriftskulturer. Nå går arbeidet over i en ny fase og for tilføre ekstra kraft har hotellkjeden rekruttert Fredrik Ekelund som høyeste sjef for den nordiske virksomheten.

– Quality Hotel er på en spennende reise der man jobber med å ta seg fra kvalitetssikre serviceleveranser til å skape overraskende, nye, spennende gjesteopplevelser. Dette er en reise som krever en ytterst ansvarlig leder med glød, stor gjennomføringskraft og som ser kommersielle muligheter i det meste. Ut fra dette har vi lett etter en person som forstår hvordan man bygger et stort drømmelag av Quality Hotels drøyt 5000 medarbeidere, og dermed omsette ambisjoner i virkelighet. Fredrik er en person med alle egenskapene vi søker, og som jeg er sikker på at kommer til å levere fra dag én, sier «Chief Operating Officer» i Nordic Choice Hotels, Katalin Paldeak i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS