Scandic ny frokost Hallan, Mevold og Malting

Den beste frokosten – fra to kjeder

Scandic Hotels vil gi hotellgjestene en enda bedre start på dagen. Etter at Rica-hotellene, med tidligere Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven) i spissen, har vunnet den årlige frokostkåringen gjennom en årrekke, ønsker Scandic å befeste posisjonen. Kjeden har derfor en lansert en ny frokost - med det beste fra Rica og Scandic.

Publisert

Kjøkkensjef i Scandic Norge, Morten Hallan (til venstre) og direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting byr på en helt ny frokost - der det beste er plukket fra Rica og Scandics frokost.

I fjor ble Rica Hotels kjøpt opp av Scandic Hotels, noe som betyr at de aller fleste hotellene i toppen av Twinings Best Breakfast (kåringen av landets beste hotellfrokost) de siste årene, nå er omprofilert til Scandic-hoteller.

Les mer om om kåringen av landets beste hotellfrokost i 2014 her (publisert oktober 2014)

Det beste fra to kjeder

"

Scandic lanserer ny frokost. Her fra Vulkan-frokosten 13. april.

– Vi har tatt det beste fra både Rica og Scandic, og laget en ny og bedre frokost med et sterkt søkelys på smak, presentasjon og service. Den er variert, energirik og allergivennlig. Alle våre gjester skal serveres noe de har lyst på, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

Den nasjonale frokostdagen

Mandag 13. april 2015 etableres «den nasjonale frokostdagen». I den anledning lanserer Scandic sin nye frokost, og setter samtidig søkelys på frokost gjennom hele uken på alle sine hoteller i Norge.

Det har vært lokale arrangementer på en rekke av Scandics hoteller på den nasjonale frokostdagen. I den forbindelse deler Scandic også ut 1000 gratis frokoster.

Møtes under frokosten

En ny Norstat-undersøkelse viser at fem av ti nordmenn spiser frokost alene store deler av uken. I dag lanserer Scandic Norge en ny og forbedret hotellfrokost, og oppfordrer samtidig det norske folk til å møtes til frokost på «den nasjonale frokostdagen».

Nordmenn er et frokostelskende folkeslag. Fra tidlige barndomsår er vi oppdratt til å starte dagen med grovt brød og gulost. Det ligger i folkesjela. Undersøkelsen utført av Norstat viser at hele sju av ti nordmenn spiser frokost daglig.

Skreddersyr frokosten

Scandic Hotels markerte den nasjonale frokostdagen med arrangementer i samtlige regioner. Fra venstre: Kjøkkensjef i Scandic Norge, Morten Hallan, administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold og direktør for mat & drikke (F&B) i Scandic Norge, Morten Malting.

– Scandic er det selskapet i Norden som serverer flest mennesker en fullverdig frokost i løpet av ett år. Erfaringen vi har opparbeidet oss har vi brukt til å skreddersy den nye frokosten til det beste for gjestene våre, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Selv om frokost står sterkt i Norge, viser også Norstats undersøkelse at frokostvanene er i endring. Mens hele seks av ti over 50 år spiser brød til frokost hver dag, gjør kun to av ti unge under 25 år det samme. Det har Scandic tatt hensyn til og tilbyr en variert frokost med et tilbud for alle.

Oppfordrer til å spise sammen

– Det er veldig fint å kunne starte dagen sammen med noen over et godt måltid, mener administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Selv om vi nordmenn er glade i frokost ser det ikke ut til at vi alltid spiser dette måltidet i felleskap med andre. Undersøkelsen viser at hele fem av ti spiser frokost alene store deler av uken. Steen-Mevold setter pris på å nyte frokosten med andre.

– Frokosten er dagens viktigste og kanskje beste måltid. Selv synes jeg det er veldig fint å kunne starte dagen sammen med noen over et godt måltid, sier Steen-Mevold.

Funn fra Norstats undersøkelse

I anledning den nasjonale frokostdagen har Norstat gjennomført en undersøkelse om nordmenns frokostvaner. Undersøkelsen er gjennomført i uke 14 og 15 blant 1000 respondenter. Noen av de viktigste funnene:

* Hele 5 av 10 nordmenn spiser frokost alene fem ganger eller mer i løpet av en uke. Scandic oppfordrer derfor nordmenn til å møtes til frokost, blant annet gjennom «den nasjonale frokostdagen»

* Hele 7 av 10 nordmenn spiser frokost hver eneste dag. Vi nordmenn er med andre ord et frokostelskende folk.

* Kun 6 av 10 unge nordmenn (under 30) spiser frokost hver dag. Blant den eldre (50+) garde er frokostvanene mye bedre, og hele 9 av 10 oppgir at de spiser frokost hver dag.

* De unge nedprioriterer også de tradisjonelle brødskivene. Kun 2 av 10 unge spiser brød hver dag, mens hele 6 av 10 eldre velger brød til frokost.

* Kvinner er flinkere enn menn til å spise frokost daglig.

* 78 % tror at frokostmøter med kollegaer og forretningspartnere kan være positivt for relasjonsbygging.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS