Skal kåre innlandets beste kokker

Kåringen av Innlandskokken og Hedmark og Opplands beste kokkelærlinger vil foregå på Østlandske Storhusholdning på Hamar denne uka, onsdag 25. og torsdag 26. oktober. Se hvem som skal være med i konkurransene.

Publisert
Som alltid arrangeres lærlingekonkurransen for kokker på Østlandske Storhusholdning, og Frode Myklevik (til høyre) er en av ildsjelene bak konkurransen. (Arkivfoto: Morten Holt)

Dette er deltakerne i Innlandskokken

Hvem blir den første «Innlandskokken»? Innlandets beste kokk kåres for første gang. Disse er påmeldt til konkurransen;

Eskil Løkken (Forstmann Elverum)

Rune Veslum (selvstendig, Brumunddal)

Niclas Johansen (Gamletorvet Spiseri, Gjøvik)

Konkurransen er et arrangement i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Hedmark og Oppland og Lærlingekompaniet Innlandet. Innlandskokken arrangeres torsdag 26. oktober med start klokka 09.00

Deltakerne i «Innlandskokken» skal lage følgende meny til juryen.

Forrett: Skal inneholde ferske beter og «lågåsild».

Hovedrett: Skal inneholde lår av kje/geit.

Dessert: Skal inneholde Aromaepler og Gråpærer og valgfritt bakverk.

Deltakerne skal lage mat til 14 personer, og alt skal serveres på tallerken. Deltakerne har med seg egen commis/lærling/lærekandidat. Denne må være under 22 år, og ha løpende kontrakt.

Dette er deltakerne i lærlingekonkurransen 2017

Jan Marius Nygård Hagen og Gjermund Solberg (Forstmann, Elverum). Lagleder: Eskild Løkken.

Lisbeth Risheim og An-Magrit Bjørnerås Langøien (Bessheim/Vianvang). Lagleder Dan Robert Leirvåg.

Oskar Devik Olsen og Camilla Brendjord Hetland (Bessheim/Vianvang). Lagleder: Sindre Kristiansen Ruste.

Idar Martinsen og Robert Langbråten (Scandic Elgstua, Elverum). Lagleder: Ronny Olsbø.

Lisa Kristin Lervik og Martin Langbråten (Scandic Elgstua, Elverum). Lagleder: Ronny Olsbø.

Solveig-Marie Gjemble Aarstad og Hanna Veitsle (Skaslien Gjestgiveri, Kirkenær). Lagleder: Ottar Skaslien.

Camilla Bratrud og Elida Rosten Syvertsen (Gamletorvet Spiseri, Gjøvik). Lagleder: Niclas Johansen.

Les også: Dette er Oslos beste kokkelærlinger

Les også: Scandic Maritims kokkelærlinger til NM

Vinnerne til Norgescup

Den konkurransen finner sted den første dagen på messen, onsdag, 25. oktober.

Vinnere av denne konkurransen er automatisk kvalifisert til semifinale i Norgescup for kokkelærlinger i Stavanger 2018, samt Østlandsmesterskapet for kokkelærlinger i Østfold senere i år.

Lærlingene skal presentere følgende meny for juryen:

Forrett: Skalldyr-mousseline. (S.139 i kokkelære Gausdal).

Hovedrett: Skal inneholde høne.

Dessert: Skal inneholde plommer.

Les også: Østlandske Storhusholdning for 12. gang

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Østlandske Storhusholdning

* Østlandske Storhusholdning er en lukket messe for bransjen, og gratis for besøkende.

* Årets messe arrangeres i Hamarhallen/Scandic Hotel Hamar onsdag 25. og torsdag 26. oktober.

* Messen arrangeres i 2017 for 12. gang.

* Det er NHO Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS som er hovedarrangører for Østlandske Storhusholdning.

Du kan lese mye mer om messen på Storhushold.no eller på Horecanytt.no.

Powered by Labrador CMS