Monica Berg3

Kan bli verdens beste bartender i kveld

Norges cocktailhåp er storfavoritt til å vinne den globale finalen i bartenderkonkurransen World Class 2013. Torsdag 4. juli bordet 44 av verdens beste bartendere det eksklusive boutique-cruiseskipet Azamara Journey i Monaco med kurs for Barcelona. Etter fem intensive konkurransedager ombord er Monica Berg fra Aqua Vitae bar i Oslo blant de siste åtte finalistene. I kveld kåres årets World Class-bartender.

Publisert

Monica Berg blant favorittene til å vinne i kveld.

For femte år på rad arrangeres World Class 2013 – verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse. Industriguruer, trendsettere og flere internasjonale kjendiser er ombord for å følge konkurransen.

Monica går for seier

Monica Berg på dekk med noen av sine konkurrenter.

Monica, som gikk seirende ut av den vesteuropeiske finalentidligere i år, har måtte imponere et dommerpanel bestående av noen av verdens mest respekterte cocktaileksperter.

– Dette er ikke noe feriecruise for meg. Det har vært tøffe dager ombord, og konkurransen i dag blir garantert den tøffeste. Jeg har nådd målet mitt om å være blant de siste åtte. Dette er den største konkurransen jeg noen gang har vært med på. Nivået blant konkurrentene mine er ekstremt høyt, men nå som jeg har kommet så langt går jeg selvfølgelig for seier, sier Monica Berg.

Kreative cocktails

Deltakerne har blitt testet i en rekke utfordringer i konkurransen.

Høydepunkter fra konkurransen inkluderer blant annet karboniserte cocktails, drinker smaksatt gjennom kaffe-infusjon, en spesiallaget blåmuggost-gin, og eksploderende smaksballonger.

Deltakerne har blitt testet i en rekke utfordringer. Blant annet en "speak-easy" konkurranse, inspirert av forbudstiden i USA, der de måtte komme opp med kreative måter å kamuflere drinkene sine på. Resultatet var alt fra avis-innpakkede brennevinsflasker til drinker servert i uthulte bøker.

Luksuscruise

Azamara Journey.

Cruiseskipet Azamara Journey har seilt langs den franske rivieraen, fra Nice og Monte Carlo til Barcelona. Underveis har det stoppet ved noen av Middelhavets mest ikoniske og trendy destinasjoner, blant annet St. Tropez og Ibiza. Reisen avsluttes i den katalanske hovedstaden Barcelona 9. juli, hvor World Class Bartender of the Year 2013 vil bli kronet. Dette er første gang den globale finalen i World Class holdes ombord et cruiseskip.

Vi gleder oss over et rekordstort antall bartendere i årets globale finale. World Class-bartendere er synonymt med eleganse, upåklagelig service og en grensenesprengende eksperimentell cocktailkultur. Konkurransen løfter håndverket blant bartendere til nye høyder, oppdager nye talenter og presenterer de nyeste trendene for bartendere fra hele verden, sier James Thompson, administrerende direktør i Diageo Reserve.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS