World Class Monica Berg

Norsk cocktailhåp på plass i Monaco

I dag starter den globale finalen i bartenderkonkurransen World Class 2013– med norske Monica Berg i en av hovedrollene. Årets bartender kåres etter en uke med intense utfordringer ombord på det private luksusskipet Azamara Journey.

Publisert

Monica Berg er klar til dyst i World Class 2013. (Foto: Diageo)

I dag border 44 av verdens beste bartendere, industriguruer, trendsettere og flere internasjonale kjendiser det eksklusive boutique-cruiseskipet i Monaco med kurs for Barcelona.

Monica Berg går for seier.

For femte året på rad arrangeres den globale finalen i World Class 2013, verdens største og blant de mest anerkjente bartenderkonkurransene.

Monica går for seier

Monica Berg fra Aqua Vitae bar i Oslo gikk seirende ut av den vesteuropeiske finalen tidligere i år og kvalifiserte seg med det til den globale finalen i Middelhavet.

– Jeg er veldig spent og gleder meg masse. Skipet er enormt og det virvler av deltakere og presse her nede. Dette er den største konkurransen jeg noen gang har vært med på, sier Monica Berg.

– For meg er ikke dette et feriecruise, det blir garantert både en tøff og utfordrende uke ombord. Jeg er fornøyd om jeg ender blant topp ti, men jeg må jo innrømme at jeg går for seieren, legger hun til.

Reiseruten

Luksuscruiseskipet Azamara Journey frakter bartenderne rundt i Middelhavet. (Foto azamaraclubcruises.com)

Cruiseskipet legger ut langs den franske rivieraen, fra Nice og Monte Carlo til Barcelona. Underveis vil skipet stoppe ved noen av Middelhavets mest ikoniske og trendy destinasjoner, blant annet St. Tropez og Ibiza. Reisen avsluttes i den katalanske hovedstaden Barcelona 9 juli, hvor World Class Bartender of the Year 2013 vil bli kronet.

Monica Berg har hevdet seg meget bra i flere bartenderkonkurranser de siste årene. (Foto: Endre Jansen)

Dette er første gang at den globale finalen i World Class holdes ombord et luksuriøst cruiseskip.

Løfter håndverket

Ombord vil deltakerne bli testet i en rekke cocktail-utfordringer og bli bedømt av et panel bestående av noen av verdens mest respekterte cocktaileksperter.

Vi gleder oss over å ønske velkommen et rekordstort antall bartendere til årets globale finale. World Class-bartendere er synonymt med eleganse, upåklagelig service og en grensesprengende eksperimentell cocktailkultur. Konkurransen løfter håndverket blant bartendere til nye høyder, oppdager nye talenter og presenterer de nyeste trendene for bartendere fra hele verden, sier James Thompson, administrerende direktør i Diageo Reserve.

Diageo World Class

Diageo World Class ble lansert i 2009 og er i dag verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse. Hittil har over 100 000 cocktails blitt mikset og 15 000 bartendere fra 50 land har blitt opplærts gjennom konkurransen, som holdes for femte året i rad. World Class tilbyr bartendere over hela verden en unik sjanse til opplæring gjennom partnerskap med inspirerende og anerkjente industriguruer, redaktører og trendsettere ledende innen i sine felt.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS