Micke Karlsson drink

Svensk gull i Absolute Invite

Den svenske bartenderen Micke Karlsson vant Absolute Invite. 22 bartendere fra 13 land deltok i den globale finalen.

Publisert

Vinnerdrinken til Micke Karlsson i Absolute Invite.

Den internasjonale bartenderkonkurransen Absolut Invite ble arrangert for femte gang.

Bartendere fra Sverige, Norge, Danmark, Finland, Slovakia, Tsjekkia, Latvia, Litauen, Estland, Bulgaria, Russland, Tyskland og Sør-Afrika møttes i Åhus, hjembyen til Absolut i den sørlige regionen av Skåne, for å konkurrere i finalen om å vinne den prestisjetunge tittelen og en tur til Tales of the Cocktail in New Orleans 2015.

Odd Fjeldsgaard Rasmussen vant den norske finalen, men nådde ikke helt opp til finalen i den internasjonale finalen.

Sølv til Sør-Afrika, bronse til Sverige

Brent Perremore fra Sør-Afrika endte på sølvplass, mens Madeline Rapp sørget for to svensker på pallen ved å bli nummer tre.

Representantene fra Norge var Odd Fjeldsgaard Rasmussen fra Vaskeriet i Bergen og Slavmoir Kytka fra The Thief Bar i Oslo, som kvalifiserte seg gjennom den norske finalen 19. april på The Thief, men nådde ikke helt opp til pallen i den internasjonale finalen.

Ulike kompetanseområder

Alle de 22 konkurrerende bartenderne ble utfordret innen samtlige kompetanseområder en bartender bør mestre, inkludert kunnskap, sensoriske egenskaper, individuelle- og gruppeegenskaper, samt kreative cocktailmikseegenskaper.

Juryens uttalelse om vinneren

Her er juryens uttalelse om Micke Karlsson:

«Bartenderen har gjennomført konkurransen på høyeste mulige nivå, og kan vise til dyktige sensoriske egenskaper, en god dose kunnskap om vodka og industrien. Ikke ulikt Lill Lindfors kjente «kjoletabbe» under Melodi Grand Prix i 1985, viste denne bartenderen god taktikk for å få juryens oppmerksomhet mot hans perfekte håndlagde cocktail ved å miste i gulvet, det som tilsynelatende så ut som hans bidrag, for så å avsløre hans virkelige bidrag like etterpå. Sverige er ikke bare kjent for å vinne Melodi Grand Prix, men de kan også feire at de kan lage utmerket, cocktails av høyeste klasse»

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS