Francesco Azzarone

Vinkelner i verdensklasse

Den norske sommelieren Francesco Azzarone ble nummer 10 i Meilleur Sommelier du Monde 2013, eller verdensmesterskapet for vinkelnere/sommelierer. Sveitsiske Paolo Basso vant. Deltakere fra hele 54 nasjoner deltok i konkurransen, som ble arrangert for 14 gang i år. Konkurransen ble arrangert i Tokyo.

Publisert

Francesco Azzarone sikret Norge 10. plass i VM for sommelierer. (Foto: Vinkelner.no)

Deltakerne fra Argentina, Canada, Tyrkia, Storbritannia, Italia, Sveits, Belgia, Sverige, Frankrike, Romania, Norge og Australia klarte å kvalifisere seg for semifinalen (de 12 beste)

Andre gang med Norge i semifinalen

Det er andre gang Norge er i semifinalen, forrige gang var i Chile i 2010. Kvartfinalen bestod av en omfattende teoriprøve, blindsmaking av vin og brennevin samt dekantering av en hvitvin på tre minutter.

– Det er veldig deilig å ha kommet så langt, dette var hovedmålet mitt, sier en lettet og lykkelig Azzarone i en kommentar til Vinkelner.no.

Resultatlisten

Her er listen over de 12 beste vinkelnere i verden

" 1. Sveits, Paolo Basso (Europamester) 2. Canada, Veronique Rivers (Amerikamester) 3. Belgia, Aristide Spies 4. England, Eric Zwibel 5. Romania, Julia Scavo 6. Tyrkia, Isa Bal 7. Australia, Frank Moreau (Asiamester) 8. Sverige, Arvid Rosengren 9. Italia, Fabio Masi 10. Norge, Francesco Azzarone 11. Argentina, Maria Paz Levinson Huarte12. Frankrike, David Biraud

Dette skriver Vinkelner.no på sin nettside.

"På vegne av Norsk Vinkelnerforening vil vi takke Francesko Azzarone for strålende innsats i VM 2013 (A.S.I. Meilleur Sommelier du Monde 2013) som resulterte i en meget flott 10. plass. Francesco gjorde et solid inntrykk under hele konkurransen og vi vil spesielt berømme ham for den ro og sikkerhet han viste under semifinalen. Dekanteringen Francesco gjorde, var i særklasse! Vi takker alle våre sponsorer og samarbeidspartnere og landslaget ved Ken Engebretsen som har gjort en fantastisk jobb i forberedelsene til VM".

VM til Norge i 2016?

Under Vinexpo i Bordeaux i juni avgjøres det for øvrig hvilket land som skal få arrangere VM i 2016. Norge er en av de heteste kandidatene til å få mesterskapet.

Et VM i Norge vil føre til et realt oppsving for vinkelnerfaget i Norge.

Les mer på Vinkelner.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS