Kokkelærlinger i sving under fjorårets Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger. (Foto: Tommy Ellingsen)
Kokkelærlinger i sving under fjorårets Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger. (Foto: Tommy Ellingsen)

Over 60 lærlinger i NM-dyst

Over 60 kokk- og servitørlærlinger møtes førstkommende helg til NM-dyst i Stavanger. 20 kokkelag og 11 servitørlag fra reiselivsbedrifter over hele landet skal i helgen måle krefter under Norgescup for kokk- og servitørlærlinger.

Publisert

Norgesmesterskapet, som i år arrangeres for 28. gang, starter med innledende konkurranser fredag og avsluttes med finale og bankett lørdag kveld.

Jåttå videregående skole er også i år konkurransearena, mens finalen og banketten finner sted på Scandic Stavanger Forus Hotel.

Vinnerne til Island

De to vinnerlagene går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger 8. til 10. april, som i år arrangeres i Islands hovedstad Reykjavik.

20 kokkelag og 11 servitørlag deltar i helgens norgesmesterskap, i alt 40 kokkelærlinger og 22 servitørlærlinger. De representerer lærebedrifter fra hele landet, som Scandic Alta, To Rom og Kjøkken i Trondheim, Statholdergaarden i Oslo, Vianvang i Oppland og Fish & Cow i Stavanger.

Det er Kokkenes Mesterlaug Rogaland som arrangerer NM for Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). NHO Reiseliv, som organiserer mer enn 2700 reiselivsbedrifter landet rundt, er med som samarbeidspartner.

Fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Eddy Kjær. (Foto: NHO Reiseliv)
Fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Eddy Kjær. (Foto: NHO Reiseliv)

Les også: TineCup i Stavanger

Trenger flere faglærte

– Norgescup for kokk- og servitørlærlinger er svært viktig for reiselivet ved at den gir unge og lovende lærlinger en mulighet til å konkurrere og bli enda bedre. Reiseliv er i sterk vekst både internasjonalt og i Norge, og tilbakemeldingen fra våre bedrifter er krystallklar. De trenger flere faglærte kokker og servitører, sier Eddy Kjær, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv i en pressemelding.

En kokkenasjon i verdensklasse

Han peker på at Norge i løpet av de siste 25 årene sakte, men sikkert har bygget seg opp som en kokkenasjon i verdensklasse.

– Dyktige kokker og servitører som kan å traktere norske råvarer, er høyt etterspurte i hotell- og restaurantbransjen. Etterspørselen vil øke ettersom norsk mat med gode råvarer er en sentral del av det norske reiselivsproduktet. Kokker og servitører er i så måte svært viktige kultur- og tradisjonsformidlere, sier Kjær.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS