Keik Hansen (19, fra venstre) kokkelærling ved Scandic Maritim, lagleder Tore Stalsberg og Rebecca Edvardsen Tufteland (18), kokkelærling ved Scandic Maritim. (Foto: NHO Reiseliv)

Klare for Norgescup

Førstkommende helg møtes 58 kokke- og servitørlærlinger fra hele landet i Asko Servering Norgescup i Stavanger.

Publisert

Kokkelærlingene ved Scandic Maritim i Haugesund har ikke ligget på latsiden i julen.

– Vi har jobbet med dette lenge og forberedt oss godt. I år går vi for pallplass, sier Keik Hansen (19), som er kokkelærling på Scandic Maritim i Haugesund.

Hansen skal konkurrere sammen med kokkelærling Rebecca Edvardsen Tufteland (18). Lagleder er Tore Stalsberg.

– Vi har jobbet knallhardt, og trent nesten hver dag. Vi har brukt mye tid på å planlegge og perfeksjonere menyen slik at smaken er perfekt og teknikken sitter. Vi er spente, men gleder oss veldig til å konkurrere, sier Hansen.

40 kokkelærlinger, 18 servitørlærlinger

40 kokkelærlinger og 18 servitørlærlinger fordelt på 29 tomannslag skal delta i mesterskapet. Lærlingene er plukket ut etter lokale uttak, og representerer reiselivsbedrifter i hele landet, som for eksempel Brasserie France i Oslo, Støtvig Hotel på Larkollen, Scandic Maritim i Haugesund og Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll.

Det årlige mesterskapet starter med semifinaler fredag 10. januar. Seks servitørlag og seks kokkelag går videre til den avgjørendefinalen lørdag 11. januar.

Jåtta videregående skole er konkurransearena, mens banketten og premieutdelingen finner sted på Scandic Stavanger Forus Hotel.

Vinnerne til Oslo

Ingrid Gauden, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv. (Foto: Per Sollerman)

Før det beste kokk- og servitørlaget kåres, skal alle lærlingene lage og servere mat med utgangspunkt i tildelte råvarer. De blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak. Årets ingredienser er blant annet Sterling-Kveite, regnbuegulrot, Alpeost fra Tine, og bringebær fra Valldal. Årets forrett skal være vegansk.

De to vinnerlagene, et kokkelag og et servitørlag, går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som avholdes på Norsk Restaurantskole i Oslo 24. og 25. april.

– En viktig arena

– Mesterskapet er en viktig arena for å vise frem, og inspirere, dyktige kokke- og servitørtalenter. Reiselivsnæringen er en av Norges fremste jobbskapere med mange spennende muligheter, sier politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Ingrid Gauden.

– Vi gleder oss veldig til å se noen av våre beste lærlinger i aksjon. De er allerede forbilder for elevene på restaurant- og matfag, og forhåpentligvis også for mange yngre elever, sier Gauden.

NM i resepsjonsfag og Tine Matcup parallelt

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger arrangeres av Det er Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

NHO Reiseliv er med som samarbeidspartner.

Parallelt med Asko Servering Norgescup, pågår NM i resepsjonsfag for lærlinger og Tine Matcup. Tine Matcup er en tilsvarende konkurranse som Norgescupen for elever på restaurant- og matfag som er i sitt andre år på videregående skole.

Les mer om Tine Matcup her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS