Juryen består av Anne Kristin Vie fra forbukerådet (til venstre), kokk Bård Greni (til høyre) og kommunikasjonssjef i OFG, Gerd Byermoen. (Foto: OFG)

Hvem serverer den beste maten for folk i farta?

Nå skal «veimaten» blir sunnere. For sjette året på rad konkurransen «NM i sunn fastfood». Målet med konkurransen er å sette søkelyset på det som tilbys til folk i farta.

Publisert

Både ferjer, bensinstasjoner, streetfood-utsalg, utsalgssteder på flyplasser og gatekjøkken er noen av de som har meldt seg på og som ønsker å bidra til at kundene sine velger litt sunnere. Leon er en stor internasjonal kjede som har meldt på alle sine utsalgssteder i Oslo.

Juryen består av Anne Kristin Vie fra forbukerådet (til venstre), kokk Bård Greni (til høyre) og kommunikasjonssjef i OFG, Gerd Byermoen. (Foto: OFG)

Sunnere mat i farten

– Det er gledelig å se at vi har så stor variasjon i utsalgssteder og at engasjementet har spredd seg til både sjø, land og luft. Et fergeselskap, to utsalgssteder på Oslo Streetfood og et utsalgssted på Oslo lufthavn, Værnes og Sola er noen av dem som har meldt seg på, sier matfaglig rådgiver og prosjektansvarlig for NM i sunn fastfood ved Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen.

Målet med konkurransen er å skape engasjement til å ville gjøre mat man får på farten litt sunnere.

– Mange forbrukere ønsker sunnere alternativer og det er viktig å møte forbrukernes ønsker, det gir også konkurransefortrinn, sier Gulbrandsen.

Bedre mat langs veien

Jurymedlem og kokk Bård Greni hilser konkurransen velkommen, og håper den kan bidra til å øke bevisstheten om hva som serveres langs veiene.

– Som kokk håper jeg på å se sunnere alternativer som også selvsagt smaker skikkelig godt. Folk spiser det de synes er godt, så enkelt er det. Smak og sunn mat kan passe som hånd i hanske og trenger slett ikke gå på bekostning av hverandre. Bare tenk deg- hva er vel et måltid uten grønnsaker? Kjedelig og fargeløst. Jeg gleder meg til å se årets bidrag.

Merke på døra

Folk på farten vil i sommer bli møtt med et sunnere alternativ når de stopper for en rast ved et utsalgssted som deltar i konkurransen. Deltakerne har merke på døra og merke på retten de har meldt på. Den skal stå på menyen i sommer. Det er god variasjon og kreativitet i deltagende retter. Felles for alle er at de skal inneholde minst 100 g frukt, bær og/eller grønnsaker. Det er også positivt om retten har innslag av andre matvarer som vi bør spise mer av, som fisk og grove kornprodukter. Her er det bare å glede seg til at det blir lettere å velge sunt.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS