Illustrasjonsfoto: Picard

Fransk frossenmatgigant utvider i Norge

Den franske matgiganten Picard har hatt suksess med sin første butikk på Briskeby i Oslo. Nå tar de opp kampen med konkurrentene, og har lansert ny nettbutikk. Nettbutikken tilbyr et utvalg av frossenmat som franske delikatesser og desserter, porsjonsretter, sjømat og smoothieblandinger.

I tillegg er det nylig åpnet en ny avdeling på Colosseum Senter i Oslo. Kort tid etter butikkåpningene økte omsetningen med 45 prosent.

– Satsingen på Colosseum Senter og den nye nettbutikken er bare starten. Vekstmålet er å åpne butikker i de største byene i landet, sier daglig leder Yann Faremo.

Store ambisjoner

Picard åpnet sin første butikk i Norge i 2019. Nå utvider de bedriften med ny filial på Colosseum Senter og nettbutikk med hjemlevering til Oslo-boere. Nettbutikken tilbyr et utvalg av frossenmat som franske delikatesser og desserter, porsjonsretter, sjømat og smoothieblandinger. Kjeden ble startet i Paris i 1906 og har i dag nesten 1000 butikker i Frankrike. I Sverige har Picard åtte heleide butikker, og de tilbyr også deres produkter i omtrent 1000 svenske supermarkeder, blant annet i Coop- og Ica-kjedene.

– Nettbutikken alene økte omsetningen med 20 prosent. Nå er målet å satse på franchise-modellen i de største byene i landet, sier daglig leder i Picard Norge, Yann Faremo.

Tror frossenmat er en økende trend

I mars meldte Briskeby-butikken om stor etterspørsel – med hele 600 prosent salgsøkning. Bakgrunnen for dette skal være hamstringen forårsaket av koronakrisen.

Ifølge Faremo er frossenmat den enkleste måten å redusere matsvinn og ser dette som en økende trend.

– De færreste nordmenn er kjent med frossenmat av høy kvalitet. Folk som ikke har prøvd Picard sammenligner oss ofte med andre leverandører, men vi mener man smaker forskjellen. Vi tilbyr raske og smakfulle gourmetmåltider i en hektisk hverdag, sier Faremo.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS