Frode Standahl (fra venstre), Erland Ødegården, Kjell Ivar Gudbrandsen og Region Direktør i AB Solutions Øst, Nils Øyvind Hillestad. (Foto: AB Solutions)

AB Solutions AS kjøper Beet Kantiner AS

Etter to års samarbeid, har AB Solutions AS kjøpt Beet Kantiner AS. Eierne av Beet blir med i den videre satsingen og vil fortsette i sine funksjoner.

Publisert

Overtakelsen skjer 1. september 2018.

AB Solutions omsatte i fjor for ca. 340 millioner kroner, og vil med oppkjøpet av Beet Kantiner AS passere 400 millioner kroner i 2018.

30 kantiner

Med oppkjøpet styrker AB Solutions sitt forretningsområde kantine som et ledd i en fullverdig Facility Service-satsing.

Beet Kantiner ble startet i 2002 av kokkene Erland Ødegården og Toril Tønsberg. I ettertid har Kjell Ivar Gudbrandsen, som også er utdannet kokk, kommet inn som daglig leder. Sammen har de bidratt til å bygge opp selskapet som nå sysselsetter nærmere 50 ansatte fordelt på nærmere 30 kantiner.
«Med mottoet «kjærlighet til råvarene» har Beet fått et solid fotfeste i Oslo og omegn med dyktige ansatte og fornøyde kunder. Selskapet har de siste årene hatt en fin og jevn vekst og vil i år passere 50 millioner kroner i omsetning. AB Solutions er meget fornøyd med å overta Beet Kantiner AS som er et kompetanserikt selskap og et springbrett for å utvikle virksomheten videre», heter det i en pressemelding.

Etablert i 1991

AB Solutions er en norsk gründerbedrift, som ble startet av Frode Standahl og hans bror i 1991, da de bare var 16-17 år gamle. Selskapet har i årenes løp blitt et av landets største serviceselskaper, som fortsatt er i private hender.

– Vi er i en bransje med store internasjonale aktører og ikke minst selskaper som har equity-fond i ryggen med en kortsiktig strategi med tanke på å blåse opp volumet før videre salg av selskapene. Summen av dette har bidratt til et ekstremt prisjag hvor «kvalitet» blir den tapende part, sier administrerende direktør i AB Solutions, sier Frode Standahl.

– Vår strategi er fortsatt å være privateiet, hands-on på den daglige driften, tenke langsiktig, øke kompetansen til de ansatte, skape trygge arbeidsplasser, samt sikre fornøyde og langsiktige kundeforhold. Derfor jobber vi aktivt med å videreutvikle og konseptuere tjenestene våre innen FM/Facility-services i tråd med markedets behov for støttetjenester. Vi tror at veksten vil skje gjennom målrettet arbeid med søkelys på kvalitet kombinert med fremtidige oppkjøp. Våre kunder og ansatte skal vite at vi er der de neste 25 årene også, sier Standahl.

1000 ansatte

AB Solutions AS og dets datterselskaper er etablert med avdelinger i Bergen, Oslo og Stavanger. Selskapet betjener, med sine 1000 ansatte, flere store nasjonale kontrakter.

Selskapet leverer tjenester innen kantine, renhold, hotell, vaktmester/eiendomsservice og resepsjon, enten enkeltvis eller integrert i en FS/FM-løsning.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS