Maaemo helt i verdenstoppen

Maaemo tar et stort steg oppover på listen over de beste restaurantene i verden. På 2018-listen er Oslo-restauranten nummer 35 på kloden.

Publisert
Maaemo er rangert som den 35. beste restauranten i verden. (Foto: Maaemo)

Aldri tidligere har en norsk restaurant vært rangert så høyt på den prestisjetunge World's 50 Best Restaurants Awards, som rangerer de 100 beste i verden.

– Det er fantastisk å få anerkjennelse for den iherdige innsatsen vi legger ned hver eneste dag! Å bli rangert sammen med så mange dyktige bransjekolleger gir oss motivasjon til å presse oss enda lenger. Vi er ufattelig stolte og glade, sier medeier og kjøkkensjef på Maaemo, Esben Holmboe Bang.

Fra 79 i fjor til 35 i år

Rangeringen World’s 50 best restaurants regnes som en av verdens absolutt mest prestisjetunge utmerkelser for restauranter. Listen stemmes frem av mer enn tusen av den kulinariske verdens mest anerkjente anmeldere, kokker og restauranteiere.

I fjor ble Maaemo rangert som nummer 79, i år avanserer de 44 plasser og er nå plassert i det absolutte toppsjiktet i verden.

Esben Holmboe Bang. (Foto: Tuuka Koski)

– Å bli regnet som en av spydspissene i restaurantbransjen globalt er veldig stort. På dette nivået finnes det ikke slingringsmonn og alt må klaffe i alle ledd. Hver dag! Maaemo er et resultat av en fantastisk laginnsats, og i dag er jeg spesielt stolt av hele det fantastiske teamet, sier Holmboe Bang.

Knuser barrierer

Det er ikke første gang Maaemo utmerker seg. Restauranten fikk mye internasjonal oppmerksomhet allerede i 2012. Som første skandinaviske restaurant noen gang gikk de fra null til to stjerner i den anerkjente Michelin-guiden. Og det kun et drøyt år etter at dørene ble åpnet. I 2016 ble Maaemo som første norske restaurant tildelt guidens høyeste utmerkelse, 3-stjerner. Som 33- åring ble dermed kjøkkensjef Esben Holmboe Bang en av de yngste kokkene i verden som har fått tre Michelin-stjerner.

– Vi prøver hver dag å perfeksjonere subtile og rene norske smaker. Norske mattradisjoner har en veldig eksotisk appell i hele verden. Oslo er jo blitt en by man reiser til for å spise, over 60 prosent av våre gjester flyr inn bare for å besøke oss. Hvem hadde trodd det for ti år siden? sier Holmboe Bang.

Kofoed og Geranium nummer 19

De tre beste på listen er Osteria Francescana i Modena i Italia, El Celler de Can Roca i Girona i Spania og Mirazur i Menton i Frankrike.

Danske Geranium i København er den beste nordiske restauranten - på 19. plass.

Videre finner du svenske Frantzén i Stochholm på 65. plass, mens Fäviken i Jårpen er nummer 67. Danske Relæ er nummer 71, og danskene har ytterligere en restaurant blant de 100 beste, restaurant 108 er nummer 98.

Her finner du oversikten over de 100 beste

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Maaemo

• Åpnet i Schweigaardsgate i Oslo i desember 2010
• Drives av den danske kjøkkensjefen Esben Holmboe Bang
• Menyen er basert på norske råvarer
• Restauranten fikk to Michelin-stjerner i 2012
• I 2016 ble Maaemo den første restauranten i Norge med tre stjerner i Guide Michelin.

Powered by Labrador CMS