Illustrasjonsfoto: Strinda videregående skole, arkiv

NKL Young Chefs og Unge kokker samarbeider

«Norske Kokkers Landsforening Young Chefs» og «Unge kokker» har inngått et nasjonalt samarbeid. Samarbeidet skal inspirere, motivere og fremme kreativ, spennende og sunn matlaging blant barn og ungdom i alderen 10-16 år.

Publisert
Daglig leder for Unge kokker, Gita Aspen Kolltveit. (Foto: Unge kokker)

«NKLs Young Chefs» skal være kursledere der «Unge kokker» holder kurs. NKLs Young Chefs er valgt ut fra store deler av Norge, og disse vil bli sertifiserte av Unge Kokkers pedagogisk ansvarlig. Kursene holdes for eksempel på den kommunale fritidsklubben, hos 4H, Miljøagentene m.m.

Daglig leder i NKL, Espen Wasenius. (Foto: NKL)

Begge organisasjonene fremhever at dette er den rette arena for å utøve organisasjonenes egne visjoner og strategier.

NKLs visjon

NKL skal være de faglærte kokkers fremste møteplass, og skal styrke og videreutvikler norsk mat og matkultur, norsk kokkekunst og norske råvarer.

Strategien skal føre til økt rekruttering til faget, høyere medlemstall i NKL og rette fokus på kokkelandslagene.

«Unge kokkers» visjon

«Unge kokker» er en ideell organisasjon som arbeider med å fremme kreativ, spennende og sunn matlaging blant unge mennesker. «Unge kokker» tilbyr kreative kokkekurs for ungdom og voksne. Disse kursene ledes av profesjonelle kokker.

I tillegg tilbyr «Unge kokker» kurs, foredrag og læringsmateriell til voksne som arbeider med barn og unge, til lærere innen mat- og helsefaget på ungdomsskolen, og til kantineansatte i videregående skole. Vi har flere opplæringsprogram for ungdom knyttet til sammenhengen mellom sunn mat og helse, skoleprestasjon, sykdomsforebyggelse og generelt energioverskudd. Samt opplæring i behandling, oppbevaring og lage mat med en spennende vri av overskuddsmat. Å bidra til reduksjon av matsvinn er viktig!

I «Unge kokkers» verden henger et sunt kosthold, en god helse og ivaretagelse av miljøet, tett sammen med smaksrik og spennende mat. Unge Kokker samarbeider for tiden med en tverrfaglig forskningsgruppe bestående av NOSEB, Senter for fedmeforskning og Innovasjon ved St.Olavs, og Institutt for design ved NTNU, samt Helse Midt-Norge.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS