Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Vinkelner-NM flyttes til Trondheim

Norsk Vinkelnermesterskap og Junior Wine Award er flyttet fra Oslo til Trondheim. Mesterskapene arrangeres 29. og 30. mai.

Fra et tidligere mesterskap. Fra venstre Heidi Iren Hansen, Henrik Dahl Jahnsen og Simon Zimmermann. (Foto: Norsk Vinkelnerforening, arkiv)

På grunn av smittesituasjonen i Oslo er det tvilsomt om det er mulig å samle kandidater, dommere og styret i hovedstaden.

Påmeldingsfrist fredag 7. mai

Mesterskapene arrangeres lørdag 29. og søndag 30. mai.

Teoridelen av semifinalen vil bli avholdt i forkant – i henholdsvis Stavanger, Oslo, Trondheim og Bergen mandag 24. mai.

Teorioppgaven må være gjennomført for å kunne delta i JWA eller NM i Trondheim.

Norsk Vinkelnerforening ber alle som tidligere har meldt seg på, om å melde seg på på nytt. Siste frist for påmelding fredag 7. mai.

Meld deg på Norsk Vinkelnermesterskap her (kriteriet for å delta i NM er at man må være medlem i Norsk Vinkelnerforening og ha betalt medlemsavgift før påmelding)

Meld deg på Junior Wine Award her (For å delta i Junior Wine Award 2021 må du være mellom 18 og 25 år og arbeide i restaurantbransjen. Du trenger verken å være utdannet vinkelner eller være medlem av Norsk Vinkelnerforening)

Uttak til EM og VM

Samtidig som NM arrangeres, vil det også være uttak til EM og VM. Sommelierer som har vunnet NM tidligere og som sikter mot deltakelse i de internasjonale konkurransene, vil i år ikke delta i NM, men være med i et eget uttak.

Kandidatene er med i de innledende rundene sammen med NM-kandidatene, men vil ikke gå videre til NM-finalen. For kandidatene som konkurrerer om plass i EM og VM, vil resultatene fra de innledende rundene kun telle som en del av et større kvalifiseringsopplegg og vil ikke telle i NM-sammenheng.

Finalene livestreames

Det nye i 2021 blir at det, på grunn av koronasituasjonen, ikke vil bli avholdt en partnermesse samtidig som finalene finner sted, og finalene blir heller ikke åpnet for tilstedeværende publikum.

I stedet vil finalene søndag 30. mai livestreames.

Første del av konkurransen foregår på Thon Hotel Prinsen. Finalen finner sted på Frimurerlogen i Trondheim. Deretter blir det NM-middag på Rive-Gauche og mingel på Britannia etter middag.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS