Juniorlandslaget på trening på Vaaghals i Oslo tidligere i år. (Foto: Morten Holt)

Disse er med på kokkelandslagene

Disse er med på kokkelandslagene, både aktive kokker og støttespillere, som nå er på vei til Luxembourg for å representere Norge i Culinary World Cup (VM for kokkelandslag).

Publisert
De norske kokkelandslagene er klare for VM. (Foto: NKL)

Les også: Klart for VM for kokkelandslagene

Jørn Lie er manager for to av de tre norske kokkelandslagene. (Foto: Morten Holt)

Manager for begge landslagene

Jørn Lie

49 år, fra Oslo.

Eier og driver restaurantene Gamle Raadhus og Vaaghals i Oslo. Lie tilfører landslaget erfaring, kunnskap og kompetanse og har et godt overblikk.

Christer Rødseth (til høyre) er kaptein på det norske kokkelandslaget. Her sammen med Kjell Patrick Ørmen Johnsen. (Foto: Morten Holt)

Kokkelandslaget, senior

Christer Rødseth

28 år, fra Aurskog, kaptein kokkelandslaget, senior (i konkurranseboks i VM).

Tonje Torvanger. (Foto: Morten Holt)

Kjøkkensjef på restaurant Vaaghals i Oslo. Rødseth tilfører kokkelandslaget godt humør og er en inspirerende leder.

Tonje Torvanger

24 år, fra Sogndal (i konkurranseboks i VM).

Kokk Statholdergaarden i Oslo.

Jan-Erik Hauge. (Foto: Morten Holt)

Torvanger har konkurranseerfaring, jobber strukturert og har et godt blikk for detaljer. Hun er med på varmmatteamet, og jobber med fingermaten på kaldmatbordet.

Jan-Erik Hauge

28 år, fra Bremanger (i konkurranseboks i VM).

Kjøkkensjef Restaurant Nemesis Oslo.

Kjell Patrick Ørmen Johnsen vant NM i 2017. (Foto: NKL)

Hauge bidrar med samhold, har konkurranseerfaring og er opptatt av at gruppen med individualister skal fungere sammen. Han er med på varmmatteamet, og jobber med tallerkenheiser på kaldmatbordet.

Kjell Patrick Ørmen Johnsen

29 år, fra Drammen (i konkurranseboks i VM).

Jobber ved Kulinarisk Akademi Oslo.

Håkon Solbakk (til høyre) og Henrik Falkensten. (Foto: Morten Holt)

Den tidligere NM-vinneren tilfører kokkelandslaget mye konkurranseerfaring, han er jovial, rolig og løsningsorientert. Han jobber på varmmatteamet og med tallerkenretter til kaldmatbordet.

Håkon Solbakk

26 år, fra Nærøy (i konkurranseboks i VM).

Jobber på NordØst i Trondheim.

Henrik Falkensten ble kåret til beste commis under Årets kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

Solbakk bidrar med kontinuitet, konkurranseerfaring, kreativitet og nytenking. Han jobber på varmmatteamet og med «gallafatet» til kaldmatbordet.

Henrik Falkensten

23 år, fra Nevlunghavn (i konkurranseboks i VM).

Dessertkokk på Restaurant Nemesis Oslo.

Jonas Nåvik (Foto: NKL)

Falkensten bidrar med, tross sin unge alder, konkurranseerfaring. Han er utviklingsorientert, opptatt av forbedring og gir seg ikke før det er perfekt. Han er lagets pastrychef, og jobber med desserten på varmmatteamet og desserten til kaldmatbordet.

Jonas Nåvik

30 år fra Trondheim (i konkurranseboks som oppvasker i VM).

Driver og kjøkkensjef på Fagn i Trondheim.

Kåre A. Hjartholm vant NM i 2015. (Foto: NKL)

Nåvik har mye erfaring, bobler over av kreativitet og er en gledesspreder. Han jobber med varmmaten, «gallafatet» og garnityrer til kaldmatbordet.

Kåre Andre Hjartholm

29 år, fra Masfjorden.

Jobber for Søtt + Salt i Bergen.

Vibeke Thomassen. (Foto: NKL)

Hjartholm tilfører kokkelandslaget konkurranseerfaring, fagkunnskap er reflektert, og det han leverer er godt gjennomtenkt. Han jobber med varmmat og tallerkenretter på kaldmatbordet.

Vibeke Thomassen

23 år, fra Stokke i Vestfold.

Konditor og dessertkokk på nyåpnede Restaurant Rest i Oslo.

Kristoffer Westvik Lofsnes. (Foto: NKL)

Thomassen bidrar med et godt smil, konkurranseerfaring og er opptatt av detaljer. Hun er en del av pastry-teamet, hvor hun jobber med Petit Four og sjokolade showpiece.

Kristoffer Westvik Lofnes

23 år, fra Måløy.

Jobber på restaurant Etoile i Stockholm.

Elisabeth Måseidvåg Olsen. (Foto: NKL)

Westvik Lofnes er kreativ og løsningsorientert. Han jobber med varmmat og sauser/garnityr til kaldmatbordet.

Elisabeth Måseidvåg Olsen

32 år, fra Oslo.

Jobber på Sjokoladeforretningen SebastienBruno i Oslo.

Geir Magnus Svae er kaptein på det norske juniorkokkelandslaget i VM.  (Foto: Morten Holt)

Måseidvåg Olsen bidrar med mye kunnskap om sjokolade, kreativitet og har sans for detaljer og pirkearbeid. Hun er en del av pastry-teamet, hvor hun jobber med petit four og showpiece.

Kokkelandslaget, junior

Geir Magnus Svae

44 år, fra Larvik, kaptein, kokkelandslaget, junior (i konkurranseboks i VM).

Eirik Tufte. (Foto: Morten Holt)

Konsernkjøkkensjef på Bølgen & Moi.

Svae tilfører kokkelandslaget erfaring, ro og oversikt (juniorlandslaget kan ha med en deltaker over 23 år)

Eirik Tufte

23 år, fra Skedsmokorset (i konkurranseboks i VM).

Aleksander Løkkeberg Vartdal (til høyre) og Aron Espeland. (Foto: Morten Holt)

Jobber på restaurant The Pink Elephant i Oslo.

Tufte jobber med hovedrettene både på varmmaten og den moderne buffeten. Han er rask og effektiv i sitt arbeid.

Aleksander Løkkeberg Vartdal

23 år, fra Klemetsrud i Oslo (i konkurranseboks i VM).

Jobber på restaurant Happolati i Oslo.

Løkkeberg Vartdal er løsningsorientert, holder fokus og er rolig. Han jobber med forretten til varmmat og fingermaten på den moderne buffeten.

Aron Espeland

22 år, fra Bryne på Jæren (i konkurranseboks i VM).

Christian Honstad. (Foto: Morten Holt)

Jobber på restaurant Vaaghals i Oslo.

Espeland har alltid et bredt smil, er i godt humør, bidrar med humor og høy arbeidsmoral. Aron jobber med hovedretten til varmmat og «gallafatet» på den moderne buffeten.

Christian Koglin Honstad

22 år, fra Kristiansund (i konkurranseboks i VM).

Runa Kvendseth. (Foto: Morten Holt)

Jobber på Benjamin Bar & Bistro i Oslo.

Hondstad sprer glede, motiverer de andre og jobber hardt for å nå målene. Han jobber med forretten til varmmat og garnityrer til «gallafatet» på den moderne buffeten.

Runa Kvendseth

21 år, fra Oslo (i konkurranseboks i VM).

Eline Sofie Sunde. (Foto: NKL)

Jobber på restaurant Park 29 i Oslo.

Kvendseth er juniorenes pastrychef, og lager desserten til varmmaten og den moderne buffeten. Hun er tross sin alder en erfaren konkurransekokk, elsker å jobbe med sjokolade, er perfeksjonist og opptatt av nøyaktighet.

Commiser (for begge landslag)

Eline Sofie Sunde

Mai Sigrid Aagesen. (Foto: NKL)

20 år, fra Stavanger.

Jobber på Hotel Bristol i Oslo.

Sunde er en tusenkunstner, brukes til mange forskjellig oppgaver, og bidrar sterkt med garnityr til «gallafatet» på senior kaldmatbordet til seniorlandslaget.

Mai Sigrid Aagesen

Kai André Lindholt Pedersen. (Foto: NKL)

21 år, fra Lakselv.

Jobber på Villa 22 i Stavanger.

Aagesen er en organisator, og bidrar på alle måter med sin unge kompetanse.

Kai André Lindholt Pedersen

Jon Erlend Matre. (Foto: NKL)

25 år, fra Åmot i Telemark.

Jobber på Olympen i Oslo.

Lindholt Pedersen jobber mye med glasering på seniorlandslagets kaldmatbuffet. Han blander alle lakene, og det er vel ikke et element han ikke har glasert.

Jon Erlend Matre

20 år, fra Tromsø.

Jobber på Stock i Oslo.

Matre har bare vært med siden mai 2018, han er yngst på landslagene, og ambisiøs! Han har kommet raskt inn i gjengen, og jobber med pastry-garnityrer til seniorenes kaldmatbord.

Støtteapparat under VM i Luxembourg

Landslagenes støtteapparat under VM består av:

2 prestasjonspsykologer – disse jobber tett med landslaget hele tiden og er med i Luxembourg.

2 sjåfører for buss og lastebil, som gjerne stiller opp i oppvasken eller skreller poteter.

Espen Wasenius. (Foto: Morten Holt)

1 service og alt-mulig-mann – lagets Supermario med erfaring fra 5 OL og VM med kokkelandslaget.

1 «husfar» – en omsorgsfull kokk som skal lage mat, spre glede og stryke alles kokkejakker.

1 fotograf og 1 journalist.

Roy Ståle Vedlog. (Foto: NKL)

1 administrativ leder som skal holde alt dette på rett spor, sammen med managementet.

Espen Andreas Wasenius

52 år, fra Moss

Hans Dahl Ørstavik (til høyre) sammen med NKLs president Helge Johansen, da Ørstavik fikk NKLs høyeste utmerkelse, André Enghs gullnål, tidligere i år. (Foto: NKL

Daglig leder i Norske Kokkers Landsforening og administrativ leder for kokkelandslagenes deltagelse i VM for kokkelandslag. Jobber med alle reiser, innkvartering, «husfar», koordinering av innkjøp, profilering, presse, logistikk, transport/buss/ leiebiler, supporter-reiser, sponsorer og deltakernes familier.

Roy Ståle Vedlog

48 år fra Ellingsøy/Ålesund

«Husfar» for kokkelandslagene under VM for kokkelandslag. Vedlog skal tilberede 2-4 næringsrike og smakfulle måltider per døgn under hele oppholdet i Luxembourg. Husfar må også spre glede og være en glad kokk for alle i teamet. En stor oppgave blir også å holde alle kokkejakker nystrøkne til enhver konkurransedag i VM.

Hans Dahl Ørstavik

62 år, fra Undheim på Jæren

Hans reiser nå til sitt sjette mesterskap (OL og VM) sammen med de norske kokkelandslagene. Hans er kokkelandslagenes svar på «Reodor Felgen» og «Super Mario». Det er ikke en oppgave Ørstavik ikke finner løsninger på. Ørstaviks reiser med kokkelandslagets lastebil, den er lastet med ca. 19 tonn utstyr, og under mesterskapet har han ansvar for kjøring og logistikk.

Les også: Klart for VM for kokkelandslagene

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS