Kokkeopplæring for arbeidsledige

Nordic Choice Hotelt har sammen med NAV, Folkeuniversitetet Sør-Øst og Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold (OKRM), opprettet et opplæringsprogram for arbeidsledige som vil jobbe i restaurantbransjen.

Publisert

En hotellbransje i kraftig vekst gjør at det blir stadig vanskeligere å få tak i nok arbeidskraft. Mangelen på faglærte kokker er spesielt prekær og representerer en utfordring i restaurant- og hotellnæringen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tre viktige mål

– Med dette opplæringsprogrammet skal vi nå tre viktige mål samtidig; å få tak i sårt trengt arbeidskraft, å skape muligheter for dem som har falt utenfor arbeidslivet og ikke minst å øke mangfoldet på arbeidsplassen. En vinn-vinn-vinn-situasjon, sier Tone Odvold Ålhus, HR-direktør i Nordic Choice Hotels.

Gir muligheter

– Dette er et godt eksempel på hvordan arbeidsgivere og NAV kan jobbe sammen for å bidra til et velfungerende arbeidsmarked i fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark. Gjennom samarbeidet gir vi våre arbeidssøkere mulighet til en fremtidig jobb i en spennende bransje som har behov for flere dyktige medarbeidere, sier Hanne Knudsen Sedberg, fylkesdirektør i NAV Vestfold i en pressemelding.

Krever ingen kunnskap

Deltakelse på kurset forutsetter lav eller ingen kunnskap på området fra før av, og målet er at flest mulig blir kvalifisert til yrkesutøving innen tilberedning av mat etter avholdt kurs.

Kurset starter opp i mai 2016.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Nordic Choice Hotels

* Nordic Choice Hotels ble etablert i 1990, og er et av Nordens største hotellkonsern med 184 hoteller.

* Nordic Choice Hotels har 13 000 medarbeidere i Skandinavia og Baltikum.

* Selskapet markedsfører kjedene Comfort Hotels, Quality Hotels og Clarion Hotels, samt 15 frittstående hoteller.

* Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

* Bak Nordic Choice Hotels står Petter A. Stordalen, som er eier og styreleder. Torgeir Silseth er administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

* Les mer Nordicchoicehotels.no

Powered by Labrador CMS