
NM er i gang
NM i kokkekunst er i gang i Grieghallen i Bergen. Fire kokker konkurrerer i dag, de resterende seks i morgen.
Disse fire kokkene er i aksjon nå:
Odd Ivar Jørgensen fra Søstrene Karlsen i Trondheim var først ut, i kjøkken nummer 1. Deretter finner vi Sondre Bruvik Ellingstad (frilans-kokk) i kjøkken 2, Caroline Øverland fra Spiseriet i Stavanger i kjøkken 3 og Richard Eide Sundal fra Scandic St. Olavs plass i Oslo i kjøkken 4.
Startrekkefølgen i morgen fredag
De resterende seks deltakerne skal i gang i morgen, når også NM for servitører arrangeres.
Dette er startrekkefølgen i morgen (servitørenes navn bak deltakeren):
Kjøkken 5: Morten Klever (Publiko, Oslo). Servitør Sara Bjerkelund.
Kjøkken 6: Kjell Patrick Ørmen Johnsen (Credo, Trondheim). Servitør Rolf Eivind Wendstad.
Kjøkken 7: Lukasz Brekke (4Service Flesland, Bergen). Servitør Marius Tjelta.
Kjøkken 8: Kim Daniel Opseth Norbom (Strand Restaurant, Bærum). Servitør Erling Nordås.
Kjøkken 9: Runa Kvendseth (Statholdergaarden, Oslo). Servitør Kristoffer Aga.

Kjøkken 10: Frida Netland Berge (To Rom & Kjøkken, Trondheim). Servitør Birk Torp.
Les mer om alle deltakerne og NM i kokkekunst 2017 her
Får Kongepokalen
NM i kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesteres Landsforening, og i år er det Kokkenes Mesterlaug i Bergen som står for arrangementet.

– NM i kokkekunst er en individuell konkurranse der vinneren går videre til Nordisk mesterskap, og dessuten får tildelt Kongepokalen, sier daglig leder Espen Wasenius i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).
– I år har vi en sterk deltakerliste, og vi har store forhåpninger at vår norske vinner skal hevde seg meget bra i Nordisk Mesterskap senere, sier Wasenius videre.
Oppgaven i NM i kokkekunst 2017
I årets konkurranse skal deltakerne komponere en treretters meny til 12 personer hvor råvarene på forhånd er valgt av arrangøren NKL.
Forretten skal være vegetarisk, og hovedretten skal lages på Gilde-lam fra Hardanger. Desserten skal komponeres med økologisk Valrhona-sjokolade.
Vinneren kåres fredag kveld.