Sven Erik Renaa. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Norges første medlem av Worldchefs CCC

Sven Erik Renaa blir Norges første medlem i Worldchefs Culinary Competition Committee (WCCC).

Publisert
Sven Erik Renaa i aksjon i sin prisbelønte restaurant, Re-Naa. (Foto: Tommy Ellingsen)

Det melder NKL på sin nettside.

Renaa er en prisbelønt og merittert kokk, opprinnelig er fra Trondheim. I hjembyen startet Renaa på Britannia Hotel, der moren også jobbet.

Stavanger ble senere hans hjemby, der han startet på Gastronomisk Institutt og senere var involvert i flere restauranter før han i 2009 etablerte sin egen virksomhet. Renaa Restauranter og Re-Naa ble hans prioritet. I 2016 fikk Re-NAA sin første stjerne i Guide Michelin og i februar 2020 fikk Re-Naa sin andre stjerne.

Saken fortsetter under bildet

Sven Erik Renaa og Re-Naa har akkurat blitt tildelt to stjerner i Michelin-guiden. Her på scenen i Trondheim sammen med konferansier Thomas Giertsen. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Sterk med landslaget

Renaa er en høyt respektert kokk på den globale arenaen, med de beste resultater fra kokkekonkurranser på internasjonalt nivå. Han var toneangivende i en viktig periode for de norske kokkelandslagene fra 2000 til 2008. Han tok bronse i IKA Culinary Olympics i 2000, gull i Culinary World Cup i Luxembourg i 2006 og gull i Chicago Culinary Classics 2007, og i 2008 var han manager for da kokkelandslaget vant gull i verdens største og mest prestisjefylte konkurranse, IKA Culinary Olympics.

Han har også utmerket seg i individuelle konkurranser. I 2006 vant han «Årets Kokk», som førte han til Bocuse d’Or i 2007. Der ble de fjerdeplass – med prisen «Beste fiskerett».

En av tre norske A-sertifiserte dommere

De siste årene har han som en av tre norske A- sertifiserte dommere, representert Norske Kokkers Landsforening (NKL) i Worldchefs-konkurranser. De to andre A-sertifiserte dommerne er Jørn Lie og Kjetil Gundersen.

Gundersen uttaler til NKL.no at Norge skal være stolte og glade for utnevnelsen av Renaa.

– Det betyr at hans innsats har blitt lagt merke til, og at Norge oppnår annerkjennelse for de norske kokkelandslagenes innsats over tid. Det er viktig for den videre utviklingen av fremtidens konkurranser, der søkelys på råvarer med tydelig identitet, godt håndverk og bærekraft får større oppmerksomhet. Sven Erik Renaa er en viktig kapasitet, han har mye erfaring og han vil med sin kunnskap bli viktig for Culinary Competition Committees fremtidige arbeid, uttaler Kjetil Gundersen til NKL.no.

Begeistret over at Norge endelig har oppnådd denne statusen

Også Jørn Lie er begeistret over at Norge endelig har oppnådd denne statusen, og fått en fot innenfor Worldchefs Culinary Competition Committee.

– Det blir ekstremt viktig at Renaa tar vare på denne gode relasjonen til WACS, og legger til rette for utvikling av regelverket, uttaler en engasjert Jørn Lie til NKL.no.

Kilde: NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS