Foto: Meny

Meny kutter plast

I kampen mot plastforsøpling, vil dagligvarekjeden Meny kutte ut engangsartikler i plast på produkter som lett havner i naturen, som typiske piknik-produkter.

Publisert

Skal du nyte mat i det fri, vil etter hvert Meny ha bare nedbrytbare alternative, men først vil Meny-butikkene bruke opp sitt restlager av bestikk o.l. i plast.

Nå varsler også miljøvernministeren et kommende forbud.

– Ta vå del av ansvaret

Selv om mesteparten av plasten fra norsk dagligvare ender i husholdningen og vi i Norge har gode ordninger for resirkulering, havner fortsatt for mye i naturen, noe som får katastrofale følger for dyr og planteliv, både på land og i vann.

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier miljøansvarlig i Meny, Erik Halstensen.

Sugerør og bestikk

Pakninger med sugerør og bestikk i plast er erstattet med henholdsvis papp og nedbrytbart tre, noe som betyr en årlig plastreduksjon på 11 tonn. Samtidig er plastfilmen på papptallerkener erstattet med vannbasert lakk. I ferskvaredisken og salatbaren til Meny er det nå trebestikk og pappbegre som gjelder, med noen unntak på enkelte retter i delikatessen, som fortsatt krever plastboks.

– Samtidig som vi fjerner plastforsøplings-værstinger, må vi fortsette å oppmuntre kundene til å ta med seg søpla si, samt gi dem informasjon om hvordan de skal kaste avfallet slik at vi oppnår høyest mulig grad av gjenvinning, sier Halstensen.

Plastkutt på typiske piknik-produkter

* Tilbyr ikke engangsartikler i plast som sugerør, bestikk og tallerkener, kun nedbrytbare alternativer

* Har erstattet plastbegrene i salatbaren med papp og innført pappbeger i ferskvaren

* Tilbyr trebestikk i salatbaren og ferskvaredisken

* Erstattet plastbegre på jordbær, bringebær og moreller med papp

* Har erstattet sesongposen til frukt og grønt i plast med papir

* Tilbyr gjenbruksposer til frukt og grønt

* Tilbyr papirhandlepose og gjenbrukspose, i tillegg til plastbærepose.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS