Serveringsbrett med bakterieforsvar

Nå lanseres et serveringsbrett som kombinerer plastavfall fra norsk oppdrettsnæring med en naturlig forsvarsmekanisme mot bakterier.

Et nytt serveringsbrett som kombinerer det beste fra to verdener er nå ferdig utviklet og klart for markedet.

Det er det norske selskapet ZincIn AS som står bak nyskapningen, i samarbeid med Parx Materials N.V. og Norwegian Plastic Recycling AS.

Resirkulert plastavfall

Serveringsbrettet lages av resirkulert plastavfall fra oppdrettsnæringen. Her gir man nytt liv til materialer som har vært benyttet som tau og merder i fiskeindustrien, og gir det nytt liv som serveringsbrett. Og i tillegg byr de på enda mer spesielle funksjoner; de er utstyrt med en unik teknologi som holder brettet rent.

Denne teknologien er utviklet og produseres ved hjelp av kroppens eget sporelement slik det er til stede og fungerer i det øverste laget av menneskets hud. Et sporelement som normalt er viktig for kroppens immunforsvar. Slik dette elementet forsvarer kroppen din mot bakterier og virus, er dette etterlignet og gjør overflaten av plastmaterialet motstandsdyktig mot alle bakterier. Og holder overflaten hygienisk uten vedheft og spredning av disse bakteriene. Offisiell tredjepartstesting etter internasjonale regler viser at du vil ha > 99,9% mindre bakterier på disse nye brettene sammenlignet med eksisterende brett.

En løsning som gir veldig god mening i tider med spredning av sykdommer som Covid-19; nemlig å bringe god hygiene til disse ofte glemte overflatene.

En rekke nye muligheter

Det er det norske selskapet ZincIn AS som lanserer serveringsbrettene.

– Å jobbe med Parx Materials antimikrobielle teknologi vakte en helt ny rekke muligheter som kan gi fordeler og fordeler i livene våre. Å kombinere det med NOPREC-resirkulert materiale som har tjent næringskjeden vår gjennom andre produkter tidligere, og nå igjen, virker som et logisk skritt, sier grunnlegger av ZincIn, Kjetil Christoffersen.

Inspirert av ZincIns visjon og produktkonsepter sluttet Parx Materials seg også til Christoffersen som aksjonær og styremedlem i ZincIn, noe som gjør det til en sterk allianse med mer interessante produkter fremover.

Den første kunden har allerede registrert seg for å ta over 10 000 av disse hygieniske serveringsbrettene.

ZincIn AS

ZincIn AS skal presentere og distribuere både eksisterende og nyutviklede produkter som inneholder Parx’ teknologi. Basert på sin erfaring og kompetanse vil de bidra med tanke på design/utvikling, forskning, simulasjoner/styrkeberegning/testing (materialteknologi), termo- og væskedynamiske krefter, modell- og prototypebygging, patentering, produksjon og markedsføring.

Teamet bak ZincIn AS har mer enn 30 års erfaring relatert til innovasjonsarbeid og etablering av distribusjon. Gjennom eierstruktur og partnerskap er relevante fagdisipliner ivaretatt for å kunne etablere nye bærekraftige konsepter og/eller produkter.

Parx Materials

Parx Materials N.V. (Euronext: MLPRX og NL0012650535) spesialiserer seg på utvikling og produksjon av materialer med bærekraftig antibiofilm og antimikrobielle egenskaper. Selskapets teknologi bruker ikke skadelige eller giftige kjemikalier, biocider, tungmetaller eller nanopartikler. Den kan brukes med alle typer plast og til alle typer applikasjoner. Den er fullstendig biokompatibel, og den lekker ikke ut av materialet. Det forhindrer også at bakterier og mikroorganismer fester seg på overflaten av et produkt med en effekt på 99,9% og høyere i løpet av 24 timer.

Les mer på www.parxmaterials.comNorwegian Plastic Recycling AS

Sommeren 2017 kjørte Norwegian Plastic Recycling AS (NOPREC) i gang den flunkende nye granuleringslinjen på Matmortua utenfor Trondheim. Etter å ha testkjørt og finjustert anlegget, produseres det nå høyverdig plastråstoff av utrangerte oppdrettsmerder, fôrsekker og slanger fra havbruksnæringen og tauverk, plastdunker og annet plastavfall fra fiskerinæringen.

Norwegian Plastic Recycling AS er den eneste i Norge som omorganiserer og regranulerer hardplast og tau/trosser.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS