Ove Svendsen (Gorines AS, fra venstre), Roar Antonsen (Gourmetcompagniet AS), Øyvind Svendsen (Gorines AS), Bernt Ove Svendsen (Gorines AS) og Bjørn Landgraff (foran, Gourmetcompagniet). (Foto: Gorines/Gourmetcompagniet)
Ove Svendsen (Gorines AS, fra venstre), Roar Antonsen (Gourmetcompagniet AS), Øyvind Svendsen (Gorines AS), Bernt Ove Svendsen (Gorines AS) og Bjørn Landgraff (foran, Gourmetcompagniet). (Foto: Gorines/Gourmetcompagniet)

Gorines kjøper Gourmetcompagniet

Gorines AS har inngått avtale om kjøp av 100 % av aksjene i Gourmetcompagniet AS. Ansatte i Råde tilbys jobb i Lillesand. Oppkjøpet er begrunnet i Gorines sin ambisjon om kraftfull vekst innen storhusholdning.

Publisert

Selskapene har til dels sammenfallende sortiment innen majones- og oljebaserte produkter.

Totalt nærmere 135 millioner kroner i omsetning

Gorines AS er en Kristiansand-basert produsent av tilsvarende produkter, samt fiskemat og utvalgte convenience-produkter. Gorines har nylig flyttet inn i ny topp moderne fabrikk lokalisert i Lillesand. Selskapet hadde i 2019 en omsetning på ca. 100 millioner kroner.

Gourmetcompagniet er en Råde-basert produsent av majonesbaserte salater, dressinger og sauser med markedsøkelys på storhusholdning. Selskapet hadde en omsetning på ca. 34 millioner kroner i 2019.

Ønsket i lengre tid

Gorines har gjennom de siste årene ønsket en ekspansjon innen storhusholdning.

– Oppkjøp av en renommert spesialprodusent som Gourmetcompagniet har vært et ønsket tiltak over noe tid. Gorines ser frem til å ekspandere i storhusholdning gjennom å fremstå som en effektiv kvalitetsleverandør av et bredt sortiment av majonesbaserte produkter, sier Bernt Ove Svendsen i Gorines i en kommentar.

– Bedriftenes kvalitets- og produktprofiler passer godt overens. Vi ser frem til dette samarbeidet, som gjør Gourmetcompagniet til en sterkere leverandør i markedet, med bedre forutsetninger for innovasjon og utvikling, sier daglig leder i Gourmetcompagniet, Bjørn Landgraff.

Vil ha vekst i storhusholdning

Gorines har også en klar ambisjon om vekst i storhusholdning innen sine øvrige satsingsområder. For marked og kunder er det positivt at denne type sammenslåinger av mindre aktører med ulike posisjoner i markedet finner sted. Sammenslåingen sikrer økt konkurransekraft gjennom økt sortimentsbredde og mer effektiv drift både i dagligvaremarked og storhusholdningsmarked.

Ansatte i Råde tilbys jobb i Lillesand

Bjørn Landgraff vil, sammen med, Siri Lossius fortsette i den nye enheten med ansvar for salg, markedsutvikling og produktutvikling innen storhusholdning.

Produksjonen i Råde vil flyttes til Lillesand. De ansatte som ønsker å flytte med, vil så langt mulig tilbys jobb ved anlegget i Lillesand.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS