Fredag har blitt en suksess

Heyday Wines har fått god kritikk etter sin lansering av Fredag. Når det nå våres, har importøren også lansert en økologisk rosevin/cava fra Pedregosa.

Publisert

«Mottakelsen av Fredag Rødvin 2014 har vært overveldende», skriver Aina Mee i Heyday Wines i en pressemelding.

Vår vinanmelder Svein Lindin (Vinofil.no) skriver: «Tydelig at flere likte fredag, vinen som blir et kultbegrep i 2016. Jeg anbefalte den tidlig og flere har gjort samme vurdering som meg. Fredag Rødvin fikk fantastisk mottakelse forrige uke da vinen ble lansert i alle landets Vinmonopol. Vinen ble revet ut av hyllene og ble utsolgt i 120 butikker på to dager».

Fredag Rødvin

Fredag Rødvin fikk fantastisk mottakelse forrige uke da vinen ble lansert i alle landets Vinmonopol. Vinen ble revet ut av hyllene og ble utsolgt i 120 butikker på 2 dager! Til dere som ikke fikk tak i vinen, så er vinen nå tilbake i hyllene.

Passer til kjøtt av lam, sau, storfe og svin.

Fredag Rødvin 2014

Smaksnotat: Middels blålilla farge. Fruktdrevet røde bær/ mørk frukt på duft. Enkel og ren fruktighet i anslaget med moderate tanniner og fruktdrevet avslutning. Server litt avkjølt. En publikumsfrier. Terningkast 6, 83 poeng (Svein Lindin, Vinofil.no).

Land/distrikt: Frankrike/Rhône Sør, Vaucluse

Produsent: SAS Rhone Rive Gauche

Druer: Grenache (65 %), Syrah (25 %), Carignan (10 %).

Alkohol: 12,5 %

Varenr.: 3741201

Pris: 107 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Heyday Wines

Pedregosa Petit Cuvée Rosé Brut Nature 2014

Denne vinen er økologisk, som betyr at ingen kjemiske sprøytemidler er brukt i vinmarkene under dyrking av druene. Vinen er helt tørr og svært frisk og dufter av jordbær og noe autolyse fra Champagne-metoden.

Anbefales som aperitiff, ved siden av snacks som skinke, ost, oliven og salte mandler, og som følge til salater, pasta, kylling og pizza.

Smaksnotat: Lys lakserosa farge. Enkel, frisk bærduft og syrlige jordbær på duft. God moussefølelse underbygger fruktigheten og moderat syrlighet. Når det er tid for bobler med rosévin. Terningkast 6, 85 poeng (Svein Lindin, Vinofil.no).

Land/distrikt: Spania/Catalonia, Penedès

Produsent: Castello de Pedregosa

Druer: Pinot Noir (80 %), Trepat (20 %)

Alkohol: 11,5 %

Varenr.: 3807501

Pris: 160 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Heyday Wines

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS