Foto: Markisemannen

Uteservering hele sommeren – uansett vær

Årets utesesong står for døren, og tiden er inne for å finne de beste løsningene for å lage lune og lekre uteplasser slik at gjestene kan sitte ute uansett vær.

Publisert

Det betyr Snart starter utesesongen for fullt, med gjester som ønsker å sitte ute og nyte et måltid med noe godt å drikke.

Men selv om solen skinner, kan sur vind eller plutselig væromslag ødelegge for uteserveringen på våre breddegrader. Hvis du er litt tidlig ute og planlegger uteplassen din allerede nå, kan du nyte uteservering hele sommeren uten å tenke på hva slags vær som kommer.

Løsninger tilpasset norske forhold

Markisemannen har levert solskjermingsprodukter fra Lunex AS i mange tiår. I tillegg samarbeider Lunex med Darren Saines, slik at kunden kan få hjelp til å designe et funksjonelt og komplett utemiljø. Saines er kjent som en av Norges mest kjente og ledende hagedesigner.

– Ved å kombinere markiser, ulike typer sideskjermer og pergolaer har du nesten ubegrenset med løsninger til rådighet uansett vær. For mange er fleksibel bruk av uteplassen og bedre utnyttelse av serveringsmuligheter og fasiliteter avgjørende når de velger løsninger utendørs, sier Egil Aamodt fra Markisemannen i en pressemelding.

Pergola er årstidens vinner

Pergolaen er opprinnelig italiensk, der man siden renessansetiden har bygget hagekonstruksjoner som slyngplanter kan feste seg i. Den moderne pergolaen er en type markise som har fastmonterte ben i bakken. Den gir muligheten for permanent skjerming både for sol og regn, og skaper en funksjonell og hyggelig uteplass. Med sin enorme fleksibilitet er den også med på å forlenge sene sommerkvelder.

– Siden konstruksjonen monteres fast i bakken, blir den svært stabil. Den tåler mer vind enn en tradisjonell markise, og den kan også være frittstående slik at du kan skape unike utearealer for hoteller og restauranter, sier Aamodt.

Gallery.

Screeny gir eksta ly

Enkelte uteplasser er dessverre mer utsatt for vind når det blåser. Screeny er en sideskjerming for pergola-løsninger hvor du kan skjerme utearealet ditt for sol, vind og innsyn. Med Screeny kan du konstruere flere lune kroker eller lage et skjermet område hvis du ønsker å dele uteserveringen inn i ulike soner.

– Screeny eller «sidevegger på skinner» har motoriserte løsninger. Med slike enkle og praktiske løsninger på sidevegger kan du enkelt trekke ut ved behov, samt at du skaper en intim atmosfære for gjestene, forklarer han.

Gennius skjermer gjestene dine

Gennius er et nytt, modulbasert system for solskjerming, og kan bygges med blant annet duk, glass eller lameller som takmateriale. Gennius skjermer gjestene og utearealet for sol og vind, men også mot innsyn ved bruk av sidevegger som for eksempel Screeny. Her kan du velge mellom automatisk- eller motoriserte løsninger.

Gallery for store utearealer

Gallery er en type pergola som gir deg flere valgmuligheter innen materialer på tak og vegger. Med ramme laget av aluminium er Gallery en robust og korrosjonsbestandig pergola som gjør at den egner seg svært godt for store utearealer som for eksempel til barer, butikker, restauranter og hoteller. Gallery kan også fås med sidevegger av glass eller Screeny. Eget dreneringssystem gjør at vann transporteres vekk fra taket.

Markilux til større utearealer

Markilux pergola er en type markise som har føringsprofiler med bakkemonterte ben. Konstruksjonen er svært stabil og gjør at pergolaen tåler mer vind enn en tradisjonell markise, derfor egner den seg svært godt til områder med større uteareal som hos hoteller og restauranter. Løsningen leveres med motor og fjernkontroll for enkel bemanning.

Tenk kombinasjoner

En markise er i seg selv en god løsning for å skape skygge på solrike dager, og en sidevegg kan alene skjerme for vind og innsyn. Men det er når du begynner å kombinere disse elementene, at fantasien virkelig kan få utspill.

Lunex AS produserer mer enn 20 000 markiser og andre uteprodukter hvert år, og de fleste er basert på selskapets egne patenter. Disse er tilpasset nordiske krav til kvalitet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Fire ting å tenke på når du ønsker å skjerme gjestene

* Vurder en pergola, som både skjermer og er dekorativ

* Husk sidevegger for å skjerme mot vind

* En enkel markise lager også en lun uteplass

* Test ulike kombinasjonsløsninger av sidevegger og markise

Powered by Labrador CMS