Heinrich Jung er én av de nominerte til Matprisen 2018. (Foto: Matprisen)

Dette er de nominerte til Matprisen 2018

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. I år deles prisen ut for femte gang. Thomas Valø, Michelin-restauranten Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn – og Heinrich Jung (bildet) fra Solør i Hedmark, er blant de nominerte til årets priser.

Publisert
Michelin-restauranten Kontrast er nominert. (Foto: Morten Holt)

Tidligere har blant annet mannen bak Norges eneste trestjerners restaurant i Michelin-guiden, Esben Holmboe Bang, Credo-gründer Heidi Bjerkan, TV- kokk Andreas Viestad og den anerkjente bergensrestauranten Lysverket og vunnet priser.

I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare.

Dette er de nominerte

Matprisen - hovedprisen

Heinrich Jung, Hedmark

Matsentralen Norge

Mestringsguiden, Oslo

Matprisen – Årets kjøkken

Ben Reddik, Oslo

Restaurant Kontrast, Oslo

Røst Teaterbistro, Trøndelag

Matprisen – Årets kokk

Astrid Regine Nässlander, Nordland

Hanne Frosta, Hordaland

Thomas Valø, Trøndelag

Matprisen – Årets produsent

Ask gård, Oppland

Balholm, Sogn og Fjordane

Grindal ysteri, Trøndelag

Matprisen – Årets formidler

Green Bonanza

Harvest Magazine

Sogn Jord- og hagebruksskule

Thomas Valø, som driver Buøy gård, er blant de nominerte. (Foto: Matprisen)

Matprisen – Barne- og ungdomsprisen

Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo

Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet

Oppistua Øye, Møre og Romsdal

Matprisen – Debioprisen

Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland

Ett bord, Oslo

Fosen folkehøgskole, Trøndelag

Vinnerne avsløres 19. november

Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.

– Det er en ære å bli nominert, dette er virkelig lønn for alt strevet det er å drive en topprestaurant i utkanten basert på de lokale råvarene rundt oss og råvarene fra vår egen gård, sier Thomas Valø, som er nominert i kategorien Årets kokk. Valø driver restauranten Buøy Gård i Trøndelag.

– Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorden vår. Vi trenger å finne de som snakker om og som jobber med sirkulær jord-økonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen. ​Vi gleder oss til en storstilt feiring 19. november på Vippa, sier jurymedlem kokk og eier av Credo og Vippa, Heidi Bjerkan.

Juryen

Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS