
Dette er de nominerte til Matprisen 2018
Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. I år deles prisen ut for femte gang. Thomas Valø, Michelin-restauranten Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn – og Heinrich Jung (bildet) fra Solør i Hedmark, er blant de nominerte til årets priser.

Tidligere har blant annet mannen bak Norges eneste trestjerners restaurant i Michelin-guiden, Esben Holmboe Bang, Credo-gründer Heidi Bjerkan, TV- kokk Andreas Viestad og den anerkjente bergensrestauranten Lysverket og vunnet priser.
I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare.
Dette er de nominerte
Matprisen - hovedprisen
Heinrich Jung, Hedmark
Matsentralen Norge
Mestringsguiden, Oslo
Matprisen – Årets kjøkken
Ben Reddik, Oslo
Restaurant Kontrast, Oslo
Røst Teaterbistro, Trøndelag
Matprisen – Årets kokk
Astrid Regine Nässlander, Nordland
Hanne Frosta, Hordaland
Thomas Valø, Trøndelag
Matprisen – Årets produsent
Ask gård, Oppland
Balholm, Sogn og Fjordane
Grindal ysteri, Trøndelag
Matprisen – Årets formidler
Green Bonanza
Harvest Magazine
Sogn Jord- og hagebruksskule

Matprisen – Barne- og ungdomsprisen
Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo
Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet
Oppistua Øye, Møre og Romsdal
Matprisen – Debioprisen
Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland
Ett bord, Oslo
Fosen folkehøgskole, Trøndelag
Vinnerne avsløres 19. november
Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.
– Det er en ære å bli nominert, dette er virkelig lønn for alt strevet det er å drive en topprestaurant i utkanten basert på de lokale råvarene rundt oss og råvarene fra vår egen gård, sier Thomas Valø, som er nominert i kategorien Årets kokk. Valø driver restauranten Buøy Gård i Trøndelag.
– Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorden vår. Vi trenger å finne de som snakker om og som jobber med sirkulær jord-økonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen. Vi gleder oss til en storstilt feiring 19. november på Vippa, sier jurymedlem kokk og eier av Credo og Vippa, Heidi Bjerkan.
Juryen
Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).