Matrådgiver Britt Marlene Kåsin tar deg med på en reise for å finne ut av stort og smått om mat i den nye webserien MatPrat Tester. (Foto: MatPrat)

Har lansert serien MatPrat Tester

MatPrat lanserte nylig en ny webserie med tittelen MatPrat Tester. Webserien publiseres på matnettsiden sin YouTube-kanal

Publisert

Webserien utforsker ulike temaer som omhandler mat. Har du noen gang for eksempel lurt på om kresne barn kan kureres? Eller hvorfor noen blir ekstra irritable med tom mage? Er du like nysgjerrig som MatPrat, er dette serien for deg

MatPrat Tester

I disse dager lanserer MatPrat første episode i den nye webserien MatPrat Tester. Webserien publiseres på matnettsiden sin YouTube-kanal, og skal bestå av en rekke korte og underholdende episoder. Felles for alle episodene er at de tar for seg mylderet av informasjon som eksisterer om mat. MatPrat skal nemlig ta en titt på informasjonen som rører seg i det store matuniverset, med et ønske om å bekrefte eller avkrefte en del av mytene på veien med hjelp fra fagfolk og gjennom eksperimenter.

Temaer om mat

Hvorfor er for eksempel noen barn kresne og andre ikke, og kan dette kureres? Vet du egentlig hva hangry betyr? Eller hvorfor noen personer kjenner på en irritasjon når de blir sultne? Disse blant flere spørsmål skal MatPrat hjelpe med å oppklare på vegne av det norske folk.

– Selv om vi til daglig jobber med mat og formidling, er vi i MatPrat som folk flest, nysgjerrige på temaer som omhandler mat. Vi har stilt oss selv en god del spørsmål og hypoteser og forsøker med webserien å presentere «det du ikke visste du ville vite om mat», forteller filmrådgiver i MatPrat, Ragnhild Kolvereid.

– Mat er jo så mye mer enn det vi legger på tallerkenen vår. Følelser, vaner, biologi, historie og kultur er blant noen av de små og store temaene serien tar for seg. Og så synes jo vi det er komisk å tenke på hvorfor folk tør å utfordre seg selv innen ekstremsport, men ikke tør spise mat som er gått ut på dato, sier Kolvereid.

Blir du hangry?

I webserien møter du programlederen Britt Marlene Kåsin som til daglig jobber som matrådgiver hos MatPrat. Hun skal ta med seg seerne på en reise etter svarene og de mange mytene som eksisterer om mat.

– Det som gjør det så spennende å jobbe med mat, er at det alltid er noe nytt å lære. Mat handler om råvarer, retter og måltider, men det er også så mye rundt maten som er spennende å lære mer om, forteller Britt Marlene Kåsin.

I første episode tar MatPrat for seg begrepet hangry. Hangry er satt sammen av de engelske ordene «hungry» og «angry», og beskriver en tilstand av dårlig humør eller irritasjon som følge av at du er sulten. Dette er et fenomen MatPrat skal se nærmere på.

Relevante temaer

– Begrepet hangry var nytt for meg, og det var skikkelig gøy å jobbe med! Dette fenomenet tror jeg det er mange som kan kjenne seg igjen i. Det gjør i alle fall jeg, avslutter Kåsin.

Serien skal ta for seg forskjellige temaer som er relevante for mange i hverdagen. Hver episode avslutter med en mulighet for å lære mer om det aktuelle temaet via inspirasjon, matråd og fakta på matprat.no.

Følg med å reisen for å lære mer om ulike aspekter rundt mat, her.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS