Foran fra v.: Johan og Ingunn Anstenrud (Den sorte havre), Kristoffer Evang og Anne Marte Ruud (Ask gård), Menysjef Vegard Kjuus. Bak fra v.: Espen Lie (Meny) og Eivind Haalien i Norgesgruppen. (Foto: Meny)
Foran fra v.: Johan og Ingunn Anstenrud (Den sorte havre), Kristoffer Evang og Anne Marte Ruud (Ask gård), Menysjef Vegard Kjuus. Bak fra v.: Espen Lie (Meny) og Eivind Haalien i Norgesgruppen. (Foto: Meny)

Matpris til økologisk spekepølse

Ask gård er vinner av Matskattstipendet 2019 og får 350 000 kroner for å utvikle Norges første økologiske hverdagssalami. I tillegg ble det heder og prispenger til Den sorte havre.

Publisert

Menys Matskattstipend ble etablert i 2015, og i år var det landbruks- og matminister Olaug Bollestad som sto for den høytidelige overrekkelsen.

Ask gård

Blant seks svært verdige finalister, var det det til slutt Ask gård på Jevnaker i Buskerud som trakk det lengste strået. Pengepremien skal vinneren bruke på å utvikle en norsk, økologisk hverdagssalami. Det er et produkt som ikke finnes i norsk dagligvare i dag.

– Ask-gründerne har vist både mot og stor innovasjonsevne i utviklingen av sine økologiske, håndlagde spekepølser tuftet på god dyrevelferd. Kundene våre setter stor pris på håndtverkspølsene, både kvaliteten og smaken. Nå fortjener norske forbrukere å få en god, norsk hverdagssalami uten kunstige tilsetningsstoffer, sier Vegard Kjuus i Meny.

Ostekjeks av svarthavre

Den sorte havre fra Våler i Østfold endte på andreplass og ble belønnet med et stipend på 150 000 kroner for sin søknad om å utvikle frokostblanding og ostekjeks av urkornet svarthavre. Den sorte havre var først i verden med å lansere havregrynprodukter av svarthavre.

– Vi hadde seks svært gode finalekandidater, men denne gangen trakk disse to det lengste strået. Jeg er imponert over innovasjonsevnen til norske lokalmatprodusenter. De utfordrer ofte merkevareleverandørene og bidrar til reell innovasjon i norsk dagligvare, sier Kjuus.

De øvrige finalistene

De øvrige finalistene er Nøisom Bryggeri, Fredrikstad, Gangstad Gårdsysteri, Inderøy, Grøndalen Gårdsmeieri, Nes i Akershus, og Finnmark Rein, i Tana.

(Pressemelding)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS