Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Konkrete tiltak mot matsvinn

Too Good To Go håper på nye samarbeidspartnere i kampen mot matsvinn nå selskapet deltar på Foodscape, som arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm 10. og 11. oktober. Der står blant annet matsvinn på agendaen.

Publisert

Too Good To Go vil være til stede sammen med Matvett, Matsentralen og Kompassmat. Sammen skal de sette søkelyset på konkrete tiltak mot matsvinn.

Konkrete verktøy i kampen mot matsvinn

De håper at mange vil komme innom standen deres og slå av en parat om hvor enkelt det er å redusere matsvinn med Too Good To Go-appen, og at flere nye aktører vil bli med dem på laget i kampen mot matsvinn.

Too Good To Go tilbyr dagligvarebutikker, kiosker, hoteller, bensinstasjoner, bakerier, kaféer og andre serveringssteder et konkret verktøy for å forhindre at dagsfersk mat og dagligvarer med kort holdbarhet havner i søpla: En gratis og brukervennlig app som knytter spisesteder med mat til overs sammen med forbrukere som ønsker å redde denne maten.

Forundringsporsjoner med overskuddsmat legges ut i appen til redusert pris, hvor de så forhåndsbetales av «matreddere», som har lastet ned appen og hentes til tiden som oppgis av spisestedet – gjerne ved stengetid.

1,1 millioner måltider er reddet

I Norge kaster vi over 355 000 tonn mat i året. Dette er et skremmende høyt tall som Too Good To Go ønsker å gjøre noe med. Matproduksjon er ressurskrevende, og når så mye mat kastes blir det et enormt miljøproblem. I tillegg er det helt meningsløst at så mye mat kastes når mange mennesker ikke har nok mat. Too Good To Go er rett og slett en vinn-vinn-vinn-løsning: For spisesteder som slipper å kaste mat, for forbrukere som vil være med på et viktig miljøtiltak og i tillegg sikre seg god og billig mat, og ikke minst for miljøet.

Gjennom appen reddes det på landsbasis over 3000 måltider fra søpla hver dag. Siden lansering i januar 2016 har mer enn 1,1

millioner måltider blitt reddet.

Over 50 000 nordmenn har lastet ned appen, og godt over 1000 spisesteder over hele landet er med så langt.

Håper på flere

– 1/3 av all mat som produseres havner i søpla. Det er utrolig viktig med en felles innsats for å få bukt med dette store samfunns- og miljøproblemet, og for dagligvare- og serveringsbransjen er Too Good To Go en del av løsningen. Vi gleder oss veldig til å delta på Foodscape, hvor vi håper å få snakke med mange forskjellige aktører om hvor enkelt det er å redusere matsvinn med appen som verktøy, sier matredder og daglig leder i Too Good To Og, sier Sophie Wiik, og fortsetter:

– Det er utrolig imponerende og gøy å se hvor mye mat som reddes gjennom appen. Vi håper at enda flere spisesteder over hele landet vil bli med oss i kampen mot matsvinn slik at vi kan redde enda mer.

Disse er med

Dette er noen de større aktørene som redder mat med Too Good To Go:

Meny, Coop, Scandic, Nordic Choice Hotels, Thon Hotels, Narvesen, 7-Eleven, Starbucks, Espresso House, Baker Hansen, Baker Brun, Jordbærpikene, W.B. Samson, Steam Kaffebar, Åpent Bakeri, Godt Brød.

Too Good To Go er også stolte at å ha mange små aktører med på laget – alt fra små kaféer og fiskehandlere til food-trucks redder mat gjennom appen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS