På SIAL-messen i Paris i høst var lakseprodusenten Salma blant prisvinnerne i den internasjonale konkurransen World Tour by SIAL. (Foto: Salma)
På SIAL-messen i Paris i høst var lakseprodusenten Salma blant prisvinnerne i den internasjonale konkurransen World Tour by SIAL. (Foto: Salma)

SIAL 2016: Norsk mat på verdensmarkedet

På SIAL-messen i Paris i høst var lakseprodusenten Salma blant prisvinnerne i den internasjonale konkurransen World Tour by SIAL. Forrige gang messen ble arrangert, i 2014, var Sigdals knekkebrød blant gullfinalistene i SIALs Innovation Awards.

Publisert
Foto: Salma
Foto: Salma

Norske matvareprodusenter gjør seg godt gjeldende på den internasjonale arena. SIAL er en av verdens største matvaremesser, og samler mer enn 7000 utstillere fra hele verden. I år ble messen arrangert 16. til 20. oktober.

Foto: Sial Paris
Foto: Sial Paris

Økt norsk interesse for SIAL

Direktør Nina Sundquist i Matmerk ledet en delegasjon med 25 lokale norske matprodusenter til messen. Hun betegner besøket som inspirerende og understreker særlig betydningen av å kunne hente impulser og ideer fra andre produsenter verden over.

Norsk kongekrabbe ut i verden. (Foto: Morten Holt)
Norsk kongekrabbe ut i verden. (Foto: Morten Holt)

Norske produkter oppfattes som eksotiske på det europeiske matmarkedet, og omfattes med både nysgjerrighet og stor interesse. Dette førte til at flere produsenter fant veien til Paris for å vurdere deltakelse på den neste SIAL-messen, høsten 2018, heter det i en pressemelding.

Kongekrabbe

Et av dem var det nye selskapet M/S Donna, som satser på eksport av levende kongekrabbe verden over. Selskapet har en hånd med i hele prosessen, fra krabbene hentes opp av havet til de serveres ferdig tilberedt på mottakerens bord.

Eksperter mener dette er et godt eksempel på produkter med stort potensiale på morgendagens markeder, ettersom det både representerer noe nytt, og er i tråd med den moderne forbrukeres forventninger.

Norske muffins med engelsk navn

Tine, Sigdal Bakeri og Millba, som produserer muffins under merket «Aunt Mabel’s Muffins», er blant dem som har stilt ut flere ganger på SIAL, og var igjen representert på det enorme messeområdet Parc des Expositions, Paris-Nord Villepinte i år.

Sammen med utstillere fra alle verdens kontinenter, blir de med på å understreke betydningen av innovasjon for konkurranseevnen i prosessindustrien. Utstillerne blir også del av nye og utvidete internasjonale nettverk gjennom SIALs møte- og seminarprogrammer.

Morgendagens utfordringer

SIALs egen ledelse er godt fornøyd med avviklingen av årets messe, og slår fast at utstillerne har vært preget av stor vitalitet og høye ambisjoner. Med et program som omfatter 250 forskjellige arrangementer, «events within the event», har messen kunnet sette søkelys på så vel dagens som morgendagens utfordringer for matvareindustrien.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

SIAL 2016

● 7000 utstillere, hvorav 85 prosent var internasjonale

● Mer enn 155 000 besøkende, hvorav 70 prosent var internasjonale

● 120 offisielle delegasjoner

● 250 «events within the event»

● 2189 påmeldte utfordrere til  «The Sial Innovation Awards», der det var 15 prisvinnere

Les mer på Sial.fr

Powered by Labrador CMS