Britt Kåsin1

Kongens fortjenestmedalje til Britt Kåsin

Britt Kåsin er tildelt Kongens fortjenestmedalje. Nylig gikk hun av med pensjon fra stillingen som informasjonssjef hos Opplysningskontoret for frukt og grønt. Etter 36 år som engasjert formidler av frukt, bær, grønnsaker og poteter og glødende entusiasme for norsk landbruk generelt tør vi påstå at hun har bidratt til å øke den norske folkehelsen.

Publisert

Britt Kåsin er tildelt Kongens fortjenstmedalje. (Foto: Morten Holt)

Britt Kåsin ble født på en gård på Brandbu på Hadeland i juni 1945. Og det var nok her hennes store lidenskap og kjærlighet for den norske bonden, norsk landbruk og mat generelt ble sådd.

For norsk landbruk

Hun har jobbet i hele sin yrkeskarriere, nærmere bestemt 45 år, i norsk landbruk. I 36 av disse årene har hun jobbet som husstellærer og informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Britt Kåsin sammen med kokk Odd Ivar Solvold. (Foto: Morten Holt)

Med sitt enorme engasjement for den grønne næringen, tusenvis av radio- og TV-programmer, utarbeidelse av brosjyrer, deltagelse på messer, presseturer, et endeløst antall artikler og reportasjer til ukeblader, fagblader og aviser har hun bidratt til å spre informasjon og fremme forbruket og omsetningen av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge på en fremragende og enestående måte. Vi tør påstå at hun, gjennom sitt arbeid, har bidratt til å øke den norske folkehelsen, skrives det på Frukt.no.

Stor kunnskap om næringen

Hun har i alle år hatt et unikt forhold til de norske grøntprodusentene i Norge, og blir tatt imot med åpne armer fra nord til sør, fra øst til vest.

Hennes store kunnskap om næringen, kombinert med gode samarbeidsevner, smittende humør, latter og enorm positiv innstilling har gjort at hennes person og stemme blir gjenkjent over alt.

Folk som er født på 1970-tallet og tidligere nikker nok gjenkjennende til Britt gjennom hennes programlederrolle i barne-TV-serien Små kokker på NRK på 70-tallet. Hele 21 programmer ble det.

13 bøker

Forfatteren Britt Kåsin har skrevet hele 13 bøker; 10 egne og medforfatter i 3. Disse bøkene blir lest og brukt den dag i dag.

Britt Kåsin er en bauta i norsk landbruk. I statuttene til Kongens fortjenestmedalje står det at «mottaker må ha gjort en pionerinnsats eller annen innsats av særlig samfunnsgavnlig natur, særlig fortjenstfullt arbeid gjennom lang tid i privat eller offentlig tjeneste, hvor innsatsen har ligget betydelig over det normale og hvor vedkommende også har vist aktivt samfunnsengasjement utover sin arbeidsinnsats».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS