NM Rekesmørbrød1

Vil du bli landets rekesmørbrødmester?

For første gang skal det mest kreative og velsmakende rekesmørbrødet kåres i Norge. De som har mat som yrke kan sende inn bidrag. Fem finalister blir plukket ut, og disse skal kjempe om seieren under Smak 2011 på Norges Varemesse i februar neste år. Konkurransen startet 1. juli.

Publisert

Mills Proffpartner, her representert ved Truls Jenker (til venstre) og Tomas E. Karlsen, har gått i bresjen for kåringen av NM i rekesmørbrød. Vinneren kåres på Smak 2011. (Foto: Morten Holt)

– Nå har du sjansen til å forme fremtidens rekesmørbrød. Hovedpremien er en kulinarisk reise til Lofoten med skreifiske, men kanskje du en gang også kan si at du var med på å forme Norges mest solgte rekesmørbrød, sier Truls Jenker i Mills Proffpartner, en av arrangørene.

For å melde deg på i konkurransen, må du inn på websiden www.rekenm.no. Her kan du studere reglene nærmere, og sende inn ditt bidrag.

Må ha mat som yrke

"

Har du mat som yrke, kan du delta i NM i rekesmørbrød. Du kan sende inn bidrag til juryen fra 1. juli 2010.

En av forutsetningene for å delta i konkurransen er at du arbeider med mat i det daglige, som for eksempel i en restaurant eller storkjøkken. Men er du i gang med kokkeutdannelsen er du også velkommen som deltaker.

– Vi ønsker kreative og velsmakende forslag, forklarer kjøkkensjef og opplæringsansvarlig i Mills Proffpartner, Tomas E. Karlsen.

Ta klassikeren et steg videre

Karlsen og Jenker sier videre:

– Nordmenn liker klassiske rekesmørbrød. Men med stadig økende tilgjengelighet av spennende råvarer, nye forbrukergrupper og økt søkelys på økonomi i serveringsmarkedet ønsker vi å ta klassikeren et steg videre, sier Karlsen og Jenker.

Rekesmørbrødet er ofte å finne på disken eller menyen, og de aller fleste har et forhold til det. Et godt utført rekesmørbrød kan raskt bli en innbringende signaturrett for serveringsstedet.

Nå skal det beste rekesmørbrødet kåres. (Illustrasjonsfoto)

Derfor skal du, hvis du vil delta, i tillegg til råvarebeskrivelse, oppskrift og bilde, også sende inn en kalkyle som viser hvor mye det vil koste å lage smørbrødet. For det skal gå an å selge smørbrødet til en vettug pris etterpå.

Hvarnes i juryen

Vinnerplaketten i NM i rekesmørbrød. (Utforming: Impuls Reklamebyrå)

I juryen i konkurransen sitter foruten Mills-kjøkkensjef Tomas E. Karlsen, Norges sølvvinner i Bocuse d’Or Europe 2010, Gunnar Hvarnes, presidenten i NKL, Kristine Hartviksen og kokk og salgssjef i Polar Seafood, Jon Nordbø.

Denne fagjuryen skal etter hvert plukke ut fem finalister som skal delta i den store finalen under Smak 2011 på Norges Varemesse i februar neste år.

Bidrag ut dette året

I finalen skal deltakerne lage seks like rekesmørbrød, fire til dommerne og to til fotografering.

Startskuddet for konkurransen var 1. juli, og det er mulig å sende inn bidrag frem til 31. desember i år.

Mer informasjon på www.rekenm.no

Du kan også følge konkurransen utover høsten på Horeca og på vår nettside www.horecanytt.no

Les mer om konkurransen i det siste nummeret av Horeca, nummer 4 2010

Du kan bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS