Harald Kvist og Grete Friis2
Harald Kvist og Grete Friis2

Selger restaurant- og matfag på yrkes- og utdanningsmessen

– Jeg er opptatt av å få frem at kokk- og servitøryrket er både variert, innholdsrikt og at det er en bransje med stor jobbsikkerhet, sier kokkeveteranen Harald Kvist.

Publisert

Harald Kvist, styremedlem i Norsk Restaurantskole, og Grete Friis, kokk i Lærlingekompaniet. (Foto: NHO Reiseliv)

Tirsdag 10. og onsdag 11. november arrangeres Yrkes- og utdanningsmessen (YoU) i Oslo Spektrum. Der får ungdom anledning til å bli kjent med yrkes- og utdanningsmuligheter som finnes innen videregående opplæring. Arrangementet er for elever i 10. trinn i osloskolen, deres foresatte og andre som vil vite mer om opplæring og mulighetene videre, skriver NHOReiseliv.no.

Promoterer faget

Kokk Harald Kvist har jobbet mange år i bransjen, og er styremedlem i Norsk Restaurantskole. Under YoU-messen står han på stand sammen med representanter fra Etterstad videregående skole og Lærlingekompaniet. Sammen promoterer de fag - og svennebrev innen restaurant- og matfag i Oslo.

Mange muligheter

– Elevene spør typisk om hva de kan bli ved å velge restaurant- og matfag, hvor mange år de må gå på skole og hvor lang læretiden er. Jeg er opptatt av å få frem at kokk- og servitøryrket er både variert, innholdsrikt og at det er en bransje med stor jobbsikkerhet. En utdanning innen restaurant- og matfag kan også gi store karrieremuligheter senere. Med et fagbrev i hånden kan elevene klatre på karrierestigen og bli for eksempel hotelldirektører, restaurantsjefer eller jobbe i storhusholdning senere, sier Kvist, som trives godt på yrkes- og utdanningsmesser.

Foreldrene med i kveld

– Her får jeg treffe ungdommene og veilede dem videre. I kveld er det åpent for foreldre å bli med. Det er alltid spennende. Da kommer de ungdommene som er spesielt interesserte og foreldre som har spørsmål om jobb- og karrieremuligheter, sier Kvist.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS