Gisle Steffensen Sola Strand Hotel

Sjekker ut etter 50 år i hotellbransjen

Han startet sin hotellkarriere som kjøkkenhjelp på hotellet i 1964. Nå, 50 år senere, sjekker Gisle Steffensen ut av det samme hotellet, Sola Strand Hotel – som administrerende direktør. I mellomtiden har han rukket å arbeide ved en rekke hoteller, både i utlandet og i Norge.

Publisert

Til sommeren slutter Gisle Steffensen som administrerende direktør på Sola Strand Hotel - etter 50 år i bransjen.

Sommeren 2015 er det slutt. Da har Steffensen bestemt at han tropper av som administrerende direktør på Sola Strand Hotel etter en lang og spennende hotellreise.

Han ble nok bitt av basillen allerede sommeren 1964, da han fikk sommerjobb på Sola Strand Hotel. Det ga han i alle fall inspirasjon til å ta går videre i bransjen, og læretiden sin som kokk hadde han på Atlantic Hotell i Stavanger. Siden bar det videre til Karibia, der han først arbeidet som kjøkkensjef på Peter Island Yacht Club, før han avanserte til hotelldirektør ved samme hotell.

Tilbake i Norge i 1979 tok han fatt på studier ved Hotellhøgskolen i Stavanger, og siden han ble uteksaminert har han arbeidet ved flere hoteller, restauranter og prosjekter i Norge.

Tilbake på Sola i 2002

Han har blant annet drevet KNA-hotellet i Stavanger og Hotel Norge i Bergen. Under OL på Lillehammer var han faglig ansvarlig for all innkvartering og bespisning, før turen bar tilbake til Bergen som direktør ved Grand Hotel Terminus.

I 2002 ble ringen sluttet da han takket ja til jobben som administrerende direktør på Sola Strand Hotel i Stavanger.

Steffensen har ledet en meget god utvikling på Sola Strand Hotel de 13 årene. Hotellet har utvidet med Strandbaren, to konferansesentre, Nordsjøbadet Spa og 56 nye hotellrom i løpet av hans tid i lederstolen.

Saken fortsetter under bildet

Sola Strand Hotel.

Les også: 100 år med Sola Strand Hotel

Samtidig har historiske bygninger, rom og klenodier i det 100 år gamle hotellet gjennomgått omfattende renoveringer og fått kontinuerlig godt stell. Sola Strand Hotel er eid og drevet av Ellen og Axel Lunds stiftelse, og den jevne og meget gode økonomiske utviklingen i løpet av hans fartstid som direktør ved hotellet har gjort disse renoveringene samt nødvendig produktutvikling mulig.

På tide å sjekke ut

Nå føler Steffensen at tiden er inne for å sjekke ut av hotellbransjen, men han har stor tro på den videre suksessen ved Sola Strand Hotel.

– Jeg er overbevist om at det alltid vil finnes en plass i markedet for historiske hotell med atmosfære og særpreg og jeg ønsker mine arvtakere lykke til i de neste 100 år, sier Gisle Steffensen,

Gisle Steffensens 50 år i hotellbransjen

1964: Sommerjobb på kjøkkenet til Sola Strand Hotel.

1968: Ferdig med læretiden som kokk på Atlantic Hotell i Stavanger.

1969: Militærtjeneste og deretter jobb i SAS catering.

1971: Var med på å åpne det første SAS-hotellet i Norge på Fornebu. Jobbet også på restauranten Caravellen.

1971: Fikk jobbtilbud på Peter Island Yacht Club i Karibia. Først som kjøkkensjef, deretter som hotelldirektør.

1979: Returnerer til Norge. Utdanner seg ved Hotellhøgskolen i Stavanger.

1979: Samtidig med studiene, arbeider Steffensen på Atlantic Hotell og som restaurantsjef på Sjøhusene Skagen.

1981: Samme dag som han gjennomfører og er ferdig med studiene ved Hotellhøgskolen, blir han ansatt som F&B-Manager på Atlantic Hotel, Stavanger.

1984: Blir direktør i det amerikanske cateringselskapet ARA, med 400 ansatte i Nordsjøen.

1985: Blir hotelldirektør på KNA-hotellet (dagens Radisson Park Inn i Lagårdsveien)

1987: Overtar driften av Hotel Norge i Bergen.

1989: Er delaktig i åpningen av Radisson Blu Plaza Hotel Oslo.

1992: Takker ja til jobben som faglig ansvarlig for all innkvartering og bespisning under OL på Lillehammer i kontrakt med LOOC.

1995: Overtar driften av Grand Hotel Terminus i Bergen.

1998: Blir direktør i Pasta Basta, et firma som produserte pasta og utviklet franchisekonsepter. Siden kjøpt opp av Delikat.

2001: Driver et konsulentfirma, som blant annet får i oppgave å finne ny direktør til Sola Strand Hotel.

2002: Blir administrerende direktør ved Sola Strand Hotel.

2015: Takker av som hotelldirektør på Sola Strand Hotel – etter 50 år i bransjen.

Sola Strand Hotel

Sola Strand Hotel er et historisk og særegent hotell fra 1914 med idyllisk beliggenhet på Solastranden, nær Stavanger. Vi tilbyr 139 rom, moderne konferansesentre, et anerkjent kjøkken, førsteklasses restaurant, unike selskapslokaler og Nordsjøbadet Spa. Sola Strand Hotel er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Les mer på Sola-strandhotel.no og/eller Dehistoriske.no

"
Powered by Labrador CMS