Nytt Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets sjette utgave av magasinet Horeca i 2015 er nå på vei til abonnentene. Det er to hovedtemaer i dette nummeret, kaffe og whisky, noe også forsiden gjenspeiler. Lederen i Kost- og ernæringsforbundet, Arnt R. Steffensen, er nemlig også en whiskykjenner, og har nylig skrevet boka Whiskyboka sammen med Lars Helge Eklund.

Publisert

Forsiden på magasinet Horeca - nummer 6 2015. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Boka ble lansert nå i september, og omtaler det som er verdt å omtale i den skotske, irske og amerikanske whisky-kulturen.

Ellers er det 88-sider store bladet spekket med spennende whiskystoff, og vi har besøkt flere skotske destillerier.

Tema kaffe

Vi avslørte på vår nettside – før Morgan Freeman dukket opp i den lange reklamefilmen for Evergood på TV, at den kjente skuespilleren blir ofte å finne i TV-ruta om dagen. De fleste har vel nå fått med seg filmen. Saken om Freeman, Evergood og Joh Johannson innleder da også våre store kaffetema i denne utgaven, der du blant annet kan lese en kommentar fra Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon (Kaffe.no) og også om Figgjo og Tim Wendelboes samarbeid.

Les mye mer om kaffe i Horeca nummer 6 2015.

Matomsorgsprisen

Vinneren av Matomsorgsprisen 2015, Hundsund skolerestaurant og Liselotte Bjelke. (Foto: Morten Holt)

Matomsorgsprisen ble i begynnelsen av oktober delt ut for 10. gang. Denne gangen var det Hundsund skolerestaurant med Liselotte Bjelke i spissen som mottok hederen.

Under ledelse av Bjelke har skolen gått i bresjen for servering av sunn mat til elevene. Restauranten ble åpnet i 2008, og siden elever på ungdomsskolen fått servert varm lunsj. Bjelke er en skolematpioner i Norge.

Les mye mer om hennes virke og innsats i magasinet Horeca – nummer 6 2015

Typebedrift fra Hønefoss

Brasserie Fengselet i Hønefoss har på kort tid etablert seg som en av byens absolutt beste restauranter, og nå kommer også de gode økonomiske tallene.

I 2014 kunne eierne også juble for et meget solid driftsresultat – 10,5 prosent, på en omsetning på 7,3 millioner kroner. – Det ser veldig bra ut med tanke på 2015 også, sier daglig leder og medeier Thomas Haugseth.

Les mer om Brasserie Fengselet i magasinet Horeca.

Handelsstedet Ramsvig

Sjernarøyene i Ryfylke i Rogaland bringer fram det beste i folk. Idyllen som råder her, den avslappende atmosfæren og de blide gjestene bidrar til det. Også maten da. Særlig på det gamle handelsstedet Ramsvig.

Du kan lese mer om stedet i Horeca nummer 6 2015

Østlandske Storhusholdning

Det er igjen tid for den store innlandsmessen Østlandske Storhusholdning i Hamarhallen, som denne gangen er større enn noensinne.

Les mer om messen, og finn alle utstillere og utstillerkart i denne utgaven av Horeca.

Chablis på dagsorden

På våre faste vinsider kan du denne gang bli mer kjent med Chablis.

Norges befolkning drikker mye Chablis, faktisk mest i verden målt i antall liter per innbygger.

Nordmenn elsker viner fra den lille søvnige landsbyen med samme navn halvannen times kjøretur sør for Paris.

Les mer om området og om flere av vinene i magasinet Horeca – nummer 6 2015.

Solcelleanlegget driver hotellet

1988 solcellepaneler fordelt over 3500 kvadratmeter forsynet hotellet med tilstrekkelig med elektrisitet – og litt til.

Nye Paris Yves Robert Hostel i den energivennlige bygningen Halle Pajol er blant de største vandrerhjemmene i Paris. – Dette er fremtidens hotell, mener hotelldirektør Thomas Seguy.

Les mer om fremtidens hotell i Horeca nummer 6 2015.

Masse nyttig lesestoff

Ellers i dette bladet kan du blant annet lese reportasjer fra The Well, som åpnes denne forvinteren, fra Matstreif som ble arrangert i Oslo i september, om Tabasco-produksjonen i Louisiana i USA, om den unge kokkelærlingen Ane Oppegård Østenengen på Scandic Elgstua, som denne høsten høster nyttig erfaring på Sardinia, om Stein’s Fisheries i England og om det nyetablerte firmaet Jobbsmoothie – for å nevne noen av alle artiklene du finner i dette 88-sider store nummeret.

Ellers er den nordnorske kokken Espen Ramnestedt portrettert i dette nummeret.

Årets kokk 2015

Årets kokk 2015 ble arrangert i Mathallen i Oslo – etter at magasinet Horeca (nummer 6) gikk i trykken.

Vi kommer tilbake med mer utfyllende stoff fra Norges kanskje beste kokkekonkurranse gjennom tidene i nummer 7 (utgivelse i slutten av november).

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS