Raftevold Hotel

Raftevolds Hotel til First Hotels

Etter 28 år i Best Western velger nå tradisjonsrike Raftevolds Hotel i Grodås ved Hornindalsvatnet å gå inn i First Hotels. Det snart 150 år gamle hotellet Raftevolds gjennomgår en betydelig renovering i disse dager, og slutter seg til kjeden på nyåret.

Publisert

Raftevolds Hotel blir snart et First-hotell.

I 1867 kjøpt Ole Martinius Raftevold sitt første naust på østbredden av Hornindalsvatnet og året etter kjøpte han også nabonaustet. Det var nok til en liten landhandel samt utleie av to gjestesenger, og er starten på historien om First Hotel Raftevold.

Raftevolds Hotel ble oppført allerede i 1867. (Foto: Morten Holt)

– Dette er et av de virkelig tradisjonsrike hotellene i Norge, og historien er både imponerende og inspirerende. First Hotel Raftevold er nå totalrenovert og klarer å ta vare på det beste fra flere tidsaldre. Vi er svært glade for å ønske hotellet velkommen til First Hotels, sier administrerende direktør i First Hotels, Roar Ingdal.

Raftvold-familien drev hotellet i fire generasjoner, men solgte i 2011 hotellet til Jens Brokmann og Petra Wieth.

Tradisjon og komfort

De aller fleste rommene på hotellet har utsikt utover Europas dypeste innsjø, Hornindalsvatnet.

First Hotel Raftevold ligger i det naturskjønne området Grodås, en 25 minutters kjøretur fra UNESCO-listede Geirangerfjorden. Fra rommene har gjestene både utsikt til Europas dypeste innsjø, Hornindalsvatnet (514 meter), og utsikt over fjellene.

– Vi har en unik kultur og historie som det er essensielt at vi tar med oss også inn i de kommende årene, men vi trenger også en stor kundegruppe, ha et velfungerende distribusjons- og salgsapparat, samt gode teknologiske løsninger. Dette får vi gjennom First Hotels, sier Jens Brokmann i en pressemelding.

Brokmann og Wieth har gjennom flere forskjellige hotellkjeder lang erfaring fra bransjen.

– Det blir et hyggelig gjensyn med First Hotels for oss begge, da vi tidligere var ansatt på First Hotel Atlantica, sier Wieth.

Les også: Nye eiere på Raftevolds Hotel (publisert august 2011)

Les også: Raftevolds er pusset opp (publisert april 2013)

God utvikling

"

Fra ett av rommene på hotellet.

First Hotels har vokst kraftig i Sverige og Spania det siste året, men har som uttalt mål om vekst i alle markeder kjeden opererer i.

– Det er mye spennende som skjer i det norske hotellmarkedet og dagen, og det vil komme flere positive saker fra oss i månedene fremover. Vi har også god utvikling i flere andre av våre viktigste markeder. Hittil i år har 13 nye hoteller valgt First Hotels, noe jeg er godt fornøyd med, sier Ingdal.

First Hotel Raftevold. (Foto: Morten Holt)

First Hotel Raftevold

Etablert: 1867

Renovert: 2015

Antall rom: 44

Fasiliteter: Konferanserom, restaurant med tradisjonell norsk mat basert på gode råvarer, bar, sykkel- og båtutleie og møblert hage.

Beliggenhet: Grodås, kun 25 minutter fra Geiranger og en time fra Briksdalsbreen. Tett ved steder som Stryn, Ørsta, Volda, Nordfjordeid og Ålesund.

Hotellet vært knyttet til Best Western-kjeden de siste 28 årene, men fra 2016 blir det et First-hotell.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS