Warszawa COLOURBOX (2)

Så mye hotelluksus får norske reisende for en tusenlapp

Det er store variasjoner i hvor høy hotellstandard norske reisende fikk for 1000 kroner natten i første halvår av 2015, ifølge siste Hotel Price Index fra Hotels.com.

Publisert

Warszawa. (Foto: Colourbox.com)

En tusenlapp strakk til kun to stjerner i Skandinavia, Paris, Roma og Barcelona. Asia og Øst-Europa - og spesielt Warszawa, tilbød mest luksus for pengene. New York byr på minst for tusenlappen.

Hvert halvår utgir Hotels.com sin Hotel Price Index, som ser på hotellprisutviklingen i en mengde reisemål verden over, basert på faktiske priser betalt av norske reisende.

Kun to stjerner i Skandinavia

Tallene for første halvår viser betydelige forskjeller i hvor mye hotelluksus nordmenn kunne unne seg for en tusenlapp (eller mindre) per natt. Mens i skandinaviske hovedsteder var dette beløpet nok til kun to stjerner, kunne norske reisende boltre seg i femstjerners luksus til samme pris i den polske hovedstaden.

For de reiselystne, men prisbevisste, er det dermed lurt å gjøre litt research på forhånd.

Høy standard i Asia og Øst-Europa

Bangkok, Beijing og Bali tilbød like mye hotellkomfort for pengene, i tillegg til fjerne reisemål som Cape Town og Buenos Aires. Øst-europeiske perler som Tallinn og Budapest tilhørte også firestjernerskategorien for tusen kroner natten.

Til sammenligning kunne norske reisende unne seg kun én stjerne for tilsvarende beløp i populære amerikanske byer som New York og Miami. Tusenlappen strakk heller ikke langt på typiske favorittreisemål som Paris, Roma og Barcelona, der nordmenn måtte nøye seg med 2-stjerners hotell.

Muligheter

– Ønsker du å bo bra, men til overkommelig pris, er det slett ikke likegyldig hvor man legger turen. I spennende byer som Istanbul og Marrakech, men også på mer tradisjonelle reisemål som Berlin og Praha, kunne nordmenn booke seg inn på et 4-stjerners hotell for en gjennomsnittspris på knapt tusen kroner natten i første halvår. Helt klart en hyggelig pris å betale for litt hverdagsluksus, uttaler Carolina Annand i Hotels.com.

Hele listen

Så mye hotelluksus fikk norske reisende i gjennomsnitt for en tusenlapp eller mindre per natt i første halvår av 2015.

Destinasjon Antall stjerner for 1000 kroner natten
Warszawa5
Bali4
Bangkok4
Beijing4
Berlin4
Budapest4
Buenos Aires4
Cape Town4
Delhi4
Istanbul4
Madrid4
Marrakech4
Moskva4
Pisa4
Praha4
Shanghai4
Tallinn4
Dubai3
Guangzhou3
Helsingfors3
Hong Kong3
Las Vegas3
Lisboa3
Milano3
Orlando3
Seoul3
Sydney3
Tokyo3
Wien3
Amsterdam2
Barcelona2
Cancun2
København2
Dublin2
Edinburgh2
Los Angeles2
Montreal2
München2
OSLO2
Paris2
Roma2
Singapore2
Stockholm2
Toronto2
Vancouver2
Venezia2
Miami1
New York1

* Gjennomsnittlig pris betalt per natt inklusive skatter og avgifter fra 1. januar til 30. juni, 2015.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS