Christopher Davidsen (11) Beste ganefryd

Storeslem for Davidsen i Mathallen

Christopher W. Davidsen ble tirsdag kåret til Norges beste kokk i konkurransen Årets kokk 2015. I tillegg ble hans commis Håvard Christian Werkland kåret til beste commis. Men vår nye Bocuse d'Or-deltaker vant også konkurransen Beste Ganefryd med sin Pintxos med Fenalår fra Norge og løyrom.

Publisert

Det ble storeslem for Christopher W. Davidsen i Mathallen denne uka. Her sammen med franske Franck Putelat og prisen Beste Ganefryd. (Foto: Morten Holt)

For å kvalifisere seg i konkurransen Årets kokk som gikk av stabelen tirsdag 13.10 måtte kandidatene komponere en oppskrift på en ganefryd med Fenalår fra Norge som hovedingrediens. For å vise litt av prosessen før konkurransen ønsket arrangørene å løfte frem den mest spennende og smakfulle appetittvekkeren. Davidsens vinnerbidrag var en Pintxos med Fenalår fra Norge og løyrom.

Hav og land

Christopher W. Davidsens Ganefryd-rett. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

– Vinneren er en teknisk komplisert ganefryd, med tydelig smak av fenalår, og gode kontraster i konsistens. Den har en tydelig identitet i måten den kombinerer hav og land, sa juryleder Guro H. Rognså da hun delte ut prisen.

Juryleder Guro Rognså intervjues av konferansier Arne Hjeltnes. (Foto: Morten Holt)

Foruten Rognå besto juryen av kokk og tidligere commis i Bocuse D`Or Jimmy Øien, kokk og matformidler Lise Finckenhagen, kjøkkensjef og restauratør Jørn Lie, tv-kokk Wenche Andersen fra Godmorgen Norge og den franske Michelinkokken Franck Putelat.

Premien besto av en kasse fylt med våre 23 norske matskatter som alle har fått en Beskyttet betegnelse, et gavekort ved De historiske hoteller, og et gavekort fra Hanen.

Garantert ekte vare

Christopher W. Davidsen i sin konkurranseboks - rett før starten av Årets kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Fenalår fra Norge er en våre nasjonale matskatter, og er beskyttet med en Geografisk betegnelse. Det vil si at produktet har et juridisk vern som beskytter det mot kopiering og etterlikninger og produsenten må følge krav til produksjon og ferdig resultat. Beskyttet betegnelse garanterer med andre ord ekte vare. Det er ni produsenter som per i dag har lov til å bruke dette merket og kalle produktet sitt Fenalår fra Norge, heter det i en pressemelding.

Beskyttede Betegnelser

* En offentlig merkeordning

* Gir norske matskatter et juridisk vern mot kopiering

* Sikrer forbruker ekte vare

* Tilsvarer EUs regelverk

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS