FreiaDrasje2

Freia i ny drakt

Scandinavian Design Group har stått bak pakningsdesignet til en rekke av kjente Freia produkter, som den Melkebart, Freia Klassikere og redesignet av ikoniske Freia Melkesjokolade.

Publisert

Freias varer i Norge kommer nå med nytt design. (Foto: Foto: Nina Sortland)

– Porteføljen består av tradisjonsrike produkter og merkevarer med sterk posisjon i det norske sjokolademarkedet. Vi ønsket å gi denne porteføljen et noe mer moderne uttrykk uten å bevege oss for langt bort fra det opprinnelige. Utfordringen lå i å skape en mer visuell helhet og samtidig styrke det enkelte produkts identitet. Denne oppgaven klarte SDG med glans og vi er veldig forøyde med resultatet, sier forteller Maria Slinde Halvorsen, Brand Manager i Mondelēz International.

Fast plass i godteskapet

Over det ganske land spres det ekte sjokoladeglede i sjokoladehyllen, der denne delen av Freia familien som går under benevnelsen drasje fremstår i ny designet drakt. Fornyelsen har omfattet et knippe kjente og kjære klassikere som Non Stop, Non Stop Melkesjokolade, M, Jule M, Toffin og Walters Drasjé. Flere av drasjeposene har lang tradisjon og historie, med fast plass i både godteskap og skuffer over hele landet. I designprosessen har det vært viktig å gi porteføljen mer familielikhet uten å miste de enkelte merkevarenes karakter.

– I dette prosjektet har vi jobbet med den finstemte balansen mellom historie og modernitet. Vi har introdusert en enhetlig fotostil som oppgraderer uttrykket uten å fjerne oss for langt fra tgangspunktet. Merkevarebygging handler nettopp om kontinuerlige forbedringer. Om designendringen ikke er umiddelbar, så har vi lykkes”, sier Hanne Rognstad, Client Director i Scandinavian Design Group.

Møt familien

Drasje familien produseres på Freias sjokoladefabrikk på Rodeløkka i Oslo. Non Stop er den eldste i følget og har spredt ekte farge glede utenpå mørk sjokolade siden 1952. I 2004 fikk vi gleden av en nykommer, Non Stop Melkesjokolade, med den kjente melkesjokoladen bekledt i livlige pastellfarger. Den kjente filmsjokoladen M ble lansert for første gang i 1957, og har vært fast følge gjennom kinoopplevelser for både små og store.

Ikke mange årene etterpå dukket Toffin opp, og har vært med siden 1960. Nykommeren Walters Drasjé ble lansert i 2011, men har allerede rukket å bli en stor favoritt med sine salte, røstede og karamelliserte mandler drasjert i Freia Melkesjokolade.

Mondelēz International (tidligere Kraft Foods)

Mondelēz International, Inc (NASDAQ: MDLZ) er global markedsleder innen sjokolade, kjeks, sukkervarer, kaffe og pulverdrikker. Mondelēz International har en årlig omsetning på ca. 36 milliarder dollar og har selskaper i mer enn 80 land.

I Norden er Mondelēz ledende innen sjokolade, kaffe, kremost og sjokoladedrikk. I produktporteføljen er det velkjente merkevarer som Freia, Kvikk Lunsj, Kong Haakon, Daim, V6, Stimorol, Philadephia, Regia, O´boy, Oreo, Ritz og Tassimo.

Mondelēz International i Norden har ca.1600 ansatte. I Norge finner du selskapets hovedkontor i Oslo.

Les mer på Kraftfoodnordic.com

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS