Matauk Forselius 4 kantarell

Mikael Forselius med ny kokebok

I 2009 ga han ut boka «Fristelser fra fjellet». Nå kommer det en ny kokebok fra Mikael Forselius (38). 1. desember lanseres «Matauk – å leve med og høste fra naturen», i både norsk og engelsk versjon («Foraging»).

Publisert

Mikael Forselius på tur med familien for å samle kantareller. Du finner mange oppskrifter med kantarel i boka.

Den første boka kom ut over forlaget Breidablikk, denne gang er det The Dutch Connection Forlag på Røros som står bak utgivelsen.

Les mer om boka Fristelser fra fjellet her

"

Fra boka.

– Dette er en kokebok som ikke bare inneholder gode matoppskrifter, men også sier noe om livet og forholdet til våre flotteste råvarer. Ekte råvarer rett fra naturen er sunne, friske og smakfulle, de har vokst og levd i et rent og unikt miljø og er en viktig del av menneskets eksistens, uttaler Mikael Forselius.

Mat fra Røros-regionen

Boka er skrevet av Forselius, mens alle bildene er tatt av Rob Veldhuis. Her finner du 10 historier om lokale råvarer, 40 oppskrifter med blant annet historier om fjellørret, lam, mandelpotet, reinsdyr, sik, bær og sopp.

Byggryn-risotto på Forselius-vis. (Fra boka)

«Mikael og Rob gir oss et innblikk i naturen og mangfoldet rundt oss, hva som gjør råvarene så spesielle, og hvorfor det er så lett å forelske seg i dem. De to har vært på tur i den vakre og unike Røros-regionen. Høstingen rett fra Røros-naturen gir sunne, friske og smakfulle råvarer, som har vokst og levd i et rent og unikt miljø, og er en viktig del av vår eksistens», heter det i forhåndsreklamen fra forlaget.

Rørossvensk

Mikael Forselius er født i Sundsvall i Sverige i 1974, men har det meste av sin yrkesaktive karriere holdt til i Norge.

I Norge har han vært kjøkkensjef ved Rammkjellarn Kjøkken og bar, samt Røros Hotell på Røros, kjøkkensjef og F&B Manager på Rica Nidelven Hotel i Trondheim, ledet Stiklestad Hotel og har de siste årene vært administrerende direktør for Røros Hotel, Verthuset Røros og Kaffestuggu.

Omslaget på den nye boka fra Mikael Forselius.

I løpet av sin karriere har han mottatt en rekke priser, som for eksempel Trøndersk Matpris (2005), Gla’egget (2006), og Årets Unge Hotelier (2006) Han har også vært Årets Bondelagskokk (2007).

Du kan lese mer på hjemmesiden Mikaelforselius.no

Matauk (Foraging, engelsk)

Forfatter: Mikael Forselius

Fotograf: Rob Veldhuis

Antall sider: 160

Pris: 449 kroner

Forlag: The Dutch Connection

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS