IsteNativaStevia

Ny grønn iste søtet med Stevia

Rauch, en østerrisk produsent av fruktjuice og iste, lanserer to grønne isteer søtet med Stevia og er dermed helt fri for sukker i Norge – Nativa Green Tea Lemon og Nativa Gingko.

Publisert

– Spesielt utviklet for kvinner opptatt av sunnhet og helse, har Rauch Nativa vært ledende innen ”helsetedrikker” siden starten i 1998. Nå lanseres to grønne isteer søtet med ekstrakt fra Stevia-planten. Rauch har brukt to år på å få fram den beste smaken, sier Anne Henneli Michelsen i Brynildsen AS.

Ikke bitter smak

”Nativa Green Tea Lemon og Nativa Gingko er søtet med en blanding av Stevia og fruktose for å gi lavt kaloriinnhold og god smak. Mange produkter med Stevia har en bitter ettersmak, det har ikke Nativa. Rauch har bestrebet seg til å kunne garantere den typiske friske smaken av grønn te. Nativa Gingko, er laget på ekstrakter av Gingko, også kalt Tempeltre som har mange svært helsebringene effekter. Tempeltrepreparater er blant aller mest solgte naturpreparatene i verden. Gingko er en antioksidant som også øker blodsirkulasjon”, heter det i en pressemelding.

– Drikk grønn te for å glemme en bråkete verden er et kinesisk visdomsord. I Kina og Japan har grønn te vært en eliksir i 3000 år. Rauch inspireres av gammel visdom og andre kulturer i utvikling av sine Nativa helse teer med ingredienser som har positiv effekt på både kropp og sjel, tilføyer Anne Henneli Michelsen.

Stevia – honningblad

I mange hundre år har Stevia planten blitt brukt av befolkningen i Paraguay og Brasil som søtningsstoff og medisin. Det naturlige søtningsmiddelet Stevia ble godkjent for bruk i næringsmiddel i Norge i juni 2012.

Stevia Rebaudinia er også kalt søtblad eller honningblad som du får ekstrakt fra. Bladene er opptil 300 ganger søtere enn vanlig sukker og uten kalorier. Stevia er derfor egnet for diabetikere.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS