OpalSpringsRose2

Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé 2011

Australsk Rosévin er i vinden som aldri før, og opplevde i fjor en salgsøkning på ni prosent sammenlignet med året før. Nå vokser Opal Springs-familien ytterligere gjennom lanseringen av Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé årgang 2011.

Publisert

Den nye rosévinen er en tørr og fruktig vin som har en smak som minner om jordbær, markjordbær og urter. Fra tidligere finnes det en Opal Springs rødvin på det norske markedet. Opal Springs-vinene blir produsert i Sørøst-Australia.

Opal Springs Rosé er laget av 90 prosent Cabernet Sauvignon druer. Dette gir vinen en god struktur. I tillegg er druetypene Petit Verdot og Shiraz benyttet, samt tre prosent øvrige druesorter.

Dette er uvanlig for produksjon av rosévin i Sør Australia der Shiraz-druen er mest vanlig. Druene til Opal Springs Cabernet Sauvignon høstes i begynnelsen av mars. Det blir veldig varmt på dagen – derfor høstes druene på nattestid for å bevare en syre og friskhet i druene. Dette gir en unik rosévin. Smaken kan minne om jordbær, markjordbær og litt urter.

– Når været nå begynner å bli varmere og vi kan være utendørs etter lange og kalde vintermåneder frister det med lettere mat og lettere viner som rosévin. Vår nye rosévin fra Opal Springs passer til lettere retter som salater, lyst kjøtt og kylling. Den er også ideell for kalde retter. Det har aldri før vært flere tilgjengelige roséviner på det norske markedet og de Australske rosévinene har vært en av vinnerne i Norge. Opal Springs Cabernet Sauvignon er en upretensiøs, avslappet vin som passer ypperlig til å skape sommerfølelse og sommerstemning. Jeg tror Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé 2011 blir et friskt og spennende innslag, sier Eli Aronsen, Brand Manager Wine i Interbev.

Opal Springs Cabernet Savignon Rosé 2011

Land/distrikt: Australia/Sørøst-Australia

Årgang: 2011

Druer: Cabernet Sauvignon (90 %), Petit Verdot (4 %), Shiraz (3 %), andre druesorter (3 %)

Alkoholinnhold: 12 %

Serveringstemperatur: 6-8 grader som selskapsvin eller til salater, lyst kjøtt og kylling.

Pris: 340 kroner (BIB, Vinmonopolet)

Nettside importør: Interbev

"
Powered by Labrador CMS