KråkenesFyrAkevittSterkStorm2

Sterk Storm, Norges sterkeste akevitt

Det lille firmaet Kannestein DA lanserte i fjor Storm norsk akevitt som en hyllest til kysten. Nå er firmaet fra Måløy ute med oppfølgeren Sterk Storm. Norges sterkeste akevitt har fått navnet Sterk Storm og er smaksatt med tang fra det værharde Stadhavet. Bølgene som slår over Kråkenes fyr, pryder etiketten.

Publisert

Norges sterkeste akevitt har fått navnet Sterk Storm og er smaksatt med tang fra det værharde Stadhavet. Bølgene som slår over Kråkenes fyr Vennligst oppgi navn på fotograf hvis bildet av Kråkenes fyr. (Foto: Thomas Bickhardt)

- Sterk Storm er et navn som forplikter, derfor blir den Norges sterkeste med en alkoholstyrke på 46 prosent. Vi har også økt mengden av tang for å få enda mer smak fra havet, sier daglig leder Tore Årdal i Kannestein DA.

Det lille firmaet Kannestein DA lanserte i fjor Storm norsk akevitt som en hyllest til kysten. Nå er firmaet fra Måløy ute med oppfølgeren Sterk Storm.

Han forteller at tang er et naturlig krydder som finnes i store mengder langs vår vakre kyst. Den gir en helt ny dimensjon i norsk akevitt.

- Sterk Storm akevitt er ikke bare kortreist. Tangen reiser også miljøvennlig med buss fra Vestlandet til Agder Brenneri i Grimstad, smiler Årdal.

Røff kystnatur

I tillegg til at smaken er forankret i norskekysten, er Kråkenes fyr i Sogn og Fjordane brukt på etikettene. Fyret ligger helt ute mot det åpne Stadhavet og har flere vindrekorder. Når uværet herjer som verst, slår bølgene mer enn 60 meter over havklippene.

- Bølgene som slår over Kråkenes fyr har gått verden over. Fyret er et flott symbol på den røffe kystnaturen i Norge, sier Årdal.

Bildene på etikettene er tatt av den tyske fotografen Thomas Bickhardt, som har bodd på Kråkenes fyr i en årrekke.

Beskyttet betegnelse

Norsk akevitt er en beskyttet betegnelse. Ifølge reglene fra Landbruks- og matdepartementet skal akevitten være produsert i Norge med potetsprit fremstilt av norske poteter. I tillegg skal akevitten modnes i eikefat i minimum seks måneder.

Karve er hovedkrydder i norsk akevitt. I Sterk Storm finnes det også fennikel, anis, stjerneanis, appelsinskall og sitrusskall. Men det er altså tang som gjør denne akevitten spesiell.

- Tang er en viktig del av kostholdet i Asia og er blant annet en sentral ingrediens i sushi. Men vi ser også at tangen blir brukt i nye og spennende retter i det nordiske kjøkkenet, sier Årdal.

Les mer på Kannestein.no

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS