ParsonsPaddock

Uknuselig fra Stenberg & Blom

I juli lanserte Stenberg & Blom en ny PET-flaske, Parson´s Paddock Cabernet Sauvignon fra Langhorne Creek i Australia.

Publisert

Langhorne Creek er en av Australias eldste og mest betydningsfulle vinregioner, og regnet som en av de best bevarte hemmelighetene i australsk vindyrking. Området har en stolt historie med familieeide vingårder og vinprodusenter med meget gamle vinranker; Shiraz på den historiske Metala-eiendommen daterer seg tilbake til sent på 1800-tallet.

Langhorne Creek er det nest største vinproduserende området i South Australia.

Vekstsesongene er preget av sørlige vinder fra det indiske hav og Lake Alexandrina som fører til varme dager, kjølige netter og lite nedbør. Jordsmonnet er dyp «alluvial» sand, leirjord og leire.

Mer miljøvennlig

”Parson´s Paddock Cabernet Sauvignon er laget av PET-plast istedenfor glass, det gjør den betydelig lettere og klimagassutslippet er derfor langt lavere. Dette gir en mer miljøvennlig produksjon og transport. Tomme PET-flasker transporteres ikke i full størrelse, de blåses opp på tappelinjen. En semitrailer har derfor plass til fem ganger så mange PET-flasker som glassflasker eller ombruksflasker”, heter det i en pressemelding fra Stenberg & Blom.

Parson´s Paddock Cabernet Sauvignon passer til rødt kjøtt, lam, vilt og oster. Les smaksnotat i neste nummer av Horeca (nummer 5 2012)

Parson´s Paddock Cabernet Sauvignon

Land/distrikt: Australia/South-Australia

Produsent: Vinternational

Druer: Cabernet Sauvignon (100 %)

Serveringstemperatur: 17-18 grader

Pris: 124,50 kroner (Vinmonopolet)

Nettside norsk importør: www.stenblom.no

"
Powered by Labrador CMS