Fjordland Byggrynslunsj Blabær1

Byggrynslunsj fra Arne Brimi og Fjordland

Arne Brimi og Fjordland lanserte først byggrynsgrøt fra Skjåk. Nå kommer mellommåltidet, byggrynslunsj med blåbær og bringebær.

Publisert

Byggrynslunsj med blåbær fra Arne Brimi og Fjordland. (Produktfoto)

Da Arne Brimi og Fjordland fant tonen i en byggrynsåker i Skjåk, var det ingen av dem som hadde trodd byggrynsgrøten de laget sammen skulle bli så populær. Bygg fra Skjåk er tydeligvis noe folk vil ha. De bestemte seg derfor for også å lage en lunsjvariant, som endte opp med byggrynslunsj.

Sunn og mettende

Verken Arne Brimi eller Fjordland gir seg før resultatet er helt perfekt. Målet var at lunsjen skulle bli både sunn, mettende og ikke minst smake godt. Det ble derfor mange runder med prøving og smaking.

– Det er veldig viktig å ha akkurat nok fløte i blandingen til å få frem den gode smaken sammen med byggrynet, så da måtte vi jo gå noen runder før vi var helt fornøyde, sier Arne Brimi.

Det sunne mot det gode

Fjordlands ernæringsfysiolog, Torill Emblem Nysted, ville at lunsjen skulle være så sunn som mulig. Etter mange runder kom de frem til akkurat perfekt mengde fløte. Nok fløte til at smaken slapp gjennom gourmetkokkens kvalitetskontroll, og lite nok til at ernæringsfysiologen kan anbefale lunsjen som et sunt lite måltid. Protein- og fiberinnholdet sørger for at lunsjen både er sunn og mettende.

Byggrynslunsj med bringebær fra Arne Brimi og Fjordland. (Produktfoto)

Blåbær og bringebær

Kokken fra Lom er glad i den gode smaken av norske bær, og hva er vel mer norsk enn blåbær og bringebær. I tillegg passer disse bærene perfekt som tilbehør til byggrynslunsjen. Lunsjen kommer derfor i to varianter, en med bringebær- og en med blåbærsyltetøy som tilbehør. Med mye bær og mindre sukker i syltetøyet ble ernæringsfysiologen også fornøyd.

Byggrynsgrøt kommer to varianter, bringebær og blåbær, i 150 grams pakninger. Den har 10 % innpisket fløte. De har sukkerredusert syltetøy som tilbehør. Byggrynslunsjen er Nyt Norge merket.

Bakgrunn

Arne Brimi da grøten fra Fjordland ble lansert for en tid tilbake.

Kjærlighet til bygg fra Skjåk og et felles ønske om å gjøre næringsrik lokalmat lett tilgjengelig var årsaken til at Arne Brimi og Fjordland innledet samarbeid. Brimi er opptatt av norsk matkultur og gode norske råvarer. Byggryn fra Skjåk har han jobbet med i over 30 år, og han bruker det nesten daglig i en eller annen form.

Det er veldig positivt når en stor aktør som Fjordland er opptatt av norsk matkultur og lokale råvarer. Bygg, og spesielt bygg fra Skjåk, er en helt unik råvare med høy næringsverdi og med en spesielt mild og sødmefylt smak, sier han.

Første resultat fra samarbeidet var Fjordland Byggrynsgrøt som kom på markedet i februar. Grøten ble smykket med Spesialitetsanerkjennelse, og er blitt så populær at Fjordland nå lager fire ganger så mye av den som opprinnelig planlagt.

Skjåkgryn

Det unike med Skjåkgrynet er de ernæringsmessige kvalitetene og den sødmefylte smaken. Det er de spesielle dyrkingsforholdene i Skjåk, med lite nedbør og kontrollert vanning fra bre- og fjellvann, i kombinasjon med en omtrent dobbelt så høy utmalingsgrad av grynet enn det som er vanlig som gjør Skjåkgrynet ekstra sødmefylt, protein- og fiberrikt.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS