Sprout1

En blyant som gjerne vil bli en plante

En ekte verdensnyhet spirer nå i Norge. En rekke unge produkt- og robotdesignstudenter står bak verdens første blyant som kan plantes. Når blyanten har blitt for kort til å skrive med, planter du den i stedet, og etter noen uker har du friske krydderurter til matlagingen.

Publisert

Over 2000 ganske alminnelige mennesker har finansiert idéen via hjemmesiden Kickstarter.com.

Sprout

Jonathan Løw

Den nye oppfinnelsen heter «Sprout», som betyr «spire», og det er nettopp det denne unike blyanten kan. Blyanten er laget av bærekraftig tre og fås i sju varianter – blant annet med populære krydderurter som basilikum, dill, koriander, mynte, rosmarin og timian.

Ifølge gründerne, som lanserer Sprout i Norge via hjemmesiden www.plantblyanten.nu, er den nyskapende blyanten for både barn og voksne.

Jonathan Løw, som er en av dem som står bak blyanten, mener at Sprout kan fungere på flere måter:

som et godt læringsredskap for barn og barnefamilier, når de voksne vil snakke om gjenbruk og bærekraft

• som et godt reklameprodukt for bedrifter, eventarrangører osv.

• som et morsomt påfunn for barnslige, kreative og iderike sjeler

Har selv bygget robotene

"

Det er ikke bare produktet i seg selv som er unikt – også historien om hvordan Sprout ble til, er noe utenom det vanlige. I første omgang manglet gründerne nemlig penger, og ideen ble derfor lagt ut på den verdensomspennende hjemmesiden Kickstarter.com – et sted der ganske alminnelige mennesker investerer i ganske ualminnelige ideer. Konseptet omtales som «crowdfunding».

Etter at godt over 2000 mennesker hadde skutt inn til sammen 37 000 dollar i prosjektet, kunne de første prototypene produseres – og pengene brukes nå til å bygge de robotene som skal produsere Sprout-blyantene.

Bærekraftig

– Plant din blyant er et godt eksempel på en veldig moderne forretningsmodell. Det handler om at helt alminnelige mennesker støtter innovative gründere med prosjektene deres. Samtidig viser det et potensial for hvordan originale og bærekraftige ideer kan virkeliggjøres utenom de eksisterende og kanskje mer gammeldagse industrivirksomhetene, forteller Michael Stausholm,som er en av de andre ildsjelene bak den norske lanseringen.

Du finner mer informasjon om blyanten på Plantblyantenmin.no, der du også kan lese om hvordan privatpersoner, bedrifter og organisasjoner kan få tak i blyanten.

Blyanten blir solgt på internett gjennom Getyoursprout.com

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS