Hellstrøm juleaquavit 2013

Hellstrøm lanserer juleakevitt

I 2012 lanserte Eyvind Hellstrøm sin egen akevitt, Hellstrøm Aquavit. Produktet, som er et prosjekt mellom Eyvind Hellstrøm og importøren Moestue Grape Selections, ble raskt en suksess og er i dag tilgjengelig i Vinmonopolets fullsortiment. Nå lanserer Hellstrøm sin andre akevitt; Hellstrøm Juleaquavit 2013.

Publisert

Hellstrøm Juleaquavit 2013.

Eyvind Hellstrøm er forkjemper for norske tradisjoner og råvarer, og ønsket å bidra med egen akevitt.

– Akevitt er en viktig del av norsk mattradisjon og en drikk som skal nytes i felleskap. For meg er akevitt et fantastisk følge til mat, sier Hellstrøm, som tilbyr en spesialtilpasset akevitt for sesongens julemat. Mens Hellstrøm Aquavit er en allround-akevitt, så er juleakevitten tiltenkt julesesongen.

Fyldig og kompleks

Hellstrøm Juleaquavit er en fyldig og kompleks akevitt med aroma av orientalske krydder, tørket sitrus og noe vanilje. Det er en akevitt lagret på både sherry- og madeirafat for å tilføre vekt og kompleksitet.

– Juleakevitt passer til julemat som ribbe og pinnekjøtt. Juleakevitten er fyldigere og mer sødmefull enn vanlig akevitt og vil dermed gå som hånd i hanske til saltet og røkt kjøtt, forteller Hellstrøm.

Bareksten står for blendingen

Moestue Grape Selections er vinimportør og har tidligere lansert to viner i samarbeid med Eyvind Hellstrøm.

Hellstrøm Juleaquavit 2013 er laget i et begrenset parti på ca. 6200 flasker, og alle flaskene er nummererte. Destillatet lages av Puntervold, mens Det Norske Brenneris master blender, Stig Bareksten står for blending.

Flaskene er designet av Henrik Olssøn og Erika Barbieri fra designfirmaet Olssøn Barbieri i Oslo. Olssøn Barbieri vant gull i Visuelt designkonkurransen mai 2013 for Hellstrøm Aquavit.

Hellstrøm Juleaquavit 2013

Produsent: K.G. Puntervold i Grimstad og Det Norske Brenneri

Pris: 425 kroner (Vinmonopolets bestillingsutvalg), 340 kroner (horeca)

Powered by Labrador CMS