Ars Vitis Friede Thanke

Malte med vin

Friede Thanke far Bøler i Oslo stakk av med seieren da vinhuset Moselland skulle skifte ut forsiden til hvitvinen Ars Vitis. Ars Vitis gjenkjennes enkelt i vinhylla på grunn av sitt kunstneriske utseende på etikett og flaske. Hver sjette måned endrer vinhuset Moselland motivet på flasken gjennom en lukket kunstkonkurranse for malerklubber, og denne gangen var vinneren fra Norge.

Publisert

Malte med vin – vant vintur: Konkurransevinner Friede Thanke utenfor sitt hjem på Bøler i Oslo.

Friede Thanke forventet ikke at hennes maleri skulle stikke av med seieren.

– Med tanke på hvem som konkurrerte i år ble jeg svært overrasket over at jeg vant. Men jeg syntes at oppgaven var forlokkende og var nysgjerrig på om jeg ville klare å male med hvitvin! Nå som jeg vant og får se vinproduksjon på nært hold gleder jeg meg veldig. Kjempeartig, sier en fornøyd og verdig konkurransevinner.

Brukte hvitvin i malingen

Noe av det mest oppsiktsvekkende med konkurransen var kanskje reglementet. I stedet for å bruke vann til å blande fargene, så var kandidatene nødt til å bruke hvitvin. Siden år 2000 har nemlig alle variantene av Ars Vitis vært besmykket med et bilde malt i hvitvin.

– Noen farger oppførte seg jo annerledes, det er klart. Særlig blåfargen oppførte seg rart med vinen, så jeg måtte gjøre noen justeringer. Jeg liker å si at jeg smakte meg fram til den beste malevinen, avslutter en munter Friede Thanke fra Oslo Malerklubb.

Populær kunstflaske

Ars Vitis selger mer enn noen annen hvitvinsflaske i Norge, og gjør det også bra internasjonalt.

– Vi gleder oss over suksessen denne vinen har hatt og ikke minst at vi har muligheten til å gjøre litt ekstra stas på norske kunst- og vinelskere. Vinflaskene har blitt samleobjekter som pryder utallige peishyller rundt om kring i landet, forteller Marianne Ekfelt Johansen, Brand Manager Wine i Pernod Ricard Norway.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS