Tariquet Bas Armagnac Folle Blanche 12YO 2

«Nær-druen-opplevelse»

Det er ikke bare innenfor vin at etterspørselen etter en druenær smak dominerer. Suget etter vinøse kvaliteter øker også for sterkere varer. Chateau du Tariquet er en av produsentene som alltid har satt fruktige kvaliteter i første rekke.

Publisert

Noe av poenget med et godt druebrennevin er at det skal smake av råvaren det er laget av, ikke av fat eller manipulasjon i kjelleren. Dette er en trend vi ser også innenfor vin – at smaken av drue, opprinnelse og årgang skal skinne foran produksjonsteknikk og metode.

De unge brødrene Armin og Remy som sammen driver vinhuset Chateau du Tariquet viser at de behersker denne kunsten. Der flere av appellasjonens representanter strever for å få frem fatpreg, karamell og elde gjør brødrene hos Tariquet alt de kan for å vise ungdommelig renhet og fruktpreget finesse. Det stilmessige gapet skyldes to vidt forskjellige tilnærminger til arbeidet.

Modne druer inn – vinøsitet ut

Noe av det som gjør at Armagnac fra Tariquet smaker så fruktig og delikat samtidig som det har kompleksitet og finesse, er at de fremfor noe er en vinprodusent. De bruker kun den beste vinen som råvare for brennevinet.

De hevder at det er en myte at store avlinger med undermodne druer gir et godt destillat. Umodne druer gir snarere en snerpete ubalanse og uønskede aromaer som multipliseres gjennom destillasjonsprosessen.

Fritt for farge, sukker og snarveier

Tariquet Folle Blanche Bas Armagnac 12 YO er et godt eksempel på stilen brødrene hos Domaine du Tariquet står for. Den er laget av druen Folle Blanche, som er nokså vanskelig å dyrke og gir små avlinger. Den fullt solmodne druen har høy syrlighet og gir Armagnac med stor finesse og lag med florale toner. Denne druen kjennetegnes også ved at den gir høy kvalitet allerede i unge Armagnacer. Det er derfor ikke nødvendig å lagre den i årtier for å smake den fra sin mest sjarmerende side. Folle Blanche 12YO fra Tariquet er naturlig ravfarget og gyllen, helt uten tilsatt sukker og farge.

På tross av naturlig høyt alkoholnivå er den lettdrikkelig. Fin som avec, men kan fint brukes i tøffe drinker og cocktails. Nytes best lett avkjølt.

Tariquet Bas-Armagnac Folle Blanche 12 YO

Alkohol: 48,2 %

Pris: 500 kroner (basis, Vinmonopolet)

Importør: Autentico

Pressemelding

Powered by Labrador CMS